Šta je novo?

Problem sa laptopom?

ICE

Čuven
Učlanjen(a)
30.12.2001
Poena
695
U pitanju je sestrin racunar,prica je sledeca: sistem se normalno digne ali je bilo koji dalji rad nemoguc jer je sve usporeno maksimalno,ali bas da ne poverujete! Pritisnem crtl-alt-del i vidim da je procesor upregnut 100% non-stop,nema varijacija gore-dole, pokusam da iskljucim procese neke ali nema sanse jer je sve usp[oreno do bola,da "ubijem" jedan proces treba mi par minuta. Jel ima neko ideju sta bi mogao da bude problem? Pozdrav

Koji OS je u pitanju? Koje laptop, odnosno koje komponente ga cine? Ako je Windblows, onda je delimice jasno... Salu na stranu, moguce je da je inficiran nekim malicioznim kodom. Imao sam istovetan problem, doduse, desktop konfiguracija je bila u pitanju, gde sam na kraju utvrdio da je termalna pasta izvrsila teleportaciju u drugu dimenziju, tacnije nije je bilo ni u vrednostima statisticke greske. Tesko da je kod tvoje sestre isti slucaj, ali cisto navodim.

A mozda ti je neki saljivdzija stavio dva anti-virusa na sistem,u svakom slucaju pogledaj u msconfigu sta ti se dize pa izbaci visak.

Bootuj windows u safe modu pa pregledaj registry-startup a vidi i sta se od servisa automatski pokrece, mozda je tu neki problem.
Ako ti i u safe modu radi usporeno moze da bude problem u procesoru, tj. mozda je neispravan kes, jednom sam slucajno u bios-u iskljucio kes (doduse na desktop masini) i sistem je bio nepodnosljivo spor.

Moze svasta da bude ali je problem resljiv.
Pogledaj u processes u task menadzeru koji zlikovac ti vuce procesor i zapisi kako se zove pa podeli sa nama taj info ili zaguglaj i sve ce ti biti jasno...

Nazad
Vrh Dno