Šta je novo?

Problem sa laptopom

sh0rax

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2015
Poena
170
Moja oprema  
Matična ploča
Gigabyte B550M DS3H
RAM
16GB
GPU
RX 5700 XT
Storage
2x4TB HDD 2x2TB SSD
PSU
CHIEFTEC 700W
Monitor
AOC 24G2U
Laptop
ASUS ROG G552V
Pristup internetu
  1. Mobilni internet
Prijatelji imam problema već duže vrijeme sa laptopom.Uglavnom kupio sam ga polovnog sa tom manom ne znajući da ima tu manu.Naime gasi se kad se upali malo jača igrica od pregrijavanja.U pitanju je ASUS ROG GL502V 15.6 inča.
Ima i7 procesor , 1060 grafiku, 16gb rama itd.E sad ja kad sam toga ispitivao nijesam pitao grije li se jer je rekao da je sve ok.I prije sam imao asus rog stari sa 970 grafikom i nikad se nije gasio.Znači upalim nba 2k14 ne gasi se radi normalno puca kako igra.Čim upalim malo jaču igricu tipa NBA 2K16 Mortal kombat 11 gta v itd počne da se gasi od temperature.Uz poklon mi je poslao stalak za njega koji ga hladi.Ali kako kad pošto nekad sa njim radi duže od par sati a neka opet ugasi kao da nema hlađenja.

Šta ja tu mogu da napravim pošto opet ne igram neke prejake igrice sad ne baš najnovije.

Servis, da se izduvaju fanovi, zameni pasta (ili odradi tečni metal). Ako može neki underclock/undervolt još bolje

GL502V nema sjajno hlađenje tako da je najbolje ocistiti ventilatore i resetke hladnjaka + zameniti termalnu pastu. Probaj undervolt sa throttlestop aplikacijom. I7-6700HQ se moze undervoltovati i imas tutorial na you-tubu.

Prilozi

• Wartung.jpg
    Wartung.jpg
    1.5 MB · Pregleda: 15
Nazad
Vrh Dno