Šta je novo?

Problem sa laptopom :)

Emir.

Slavan
Učlanjen(a)
27.03.2009
Poena
301
Ovako, imam jedan problem sa laptopom, znaci, često se gasi, ono, ugasi se kao da ga ugasis na shut down, i moram ga ostaviti jedno 5 minuta da bi opet mogao normalno raditi, i sve tako. Znači stalno se gasi.

Molim pomoc. :wave:

bilo bi jako ljubazno od tebe ako bi napisao koji laptop imas.....
mada i nemoras, javlja mi se da je u pitanju acer...

Jeste acer je.

Procesor: Intel Pentium Dual CPU T2310 1,46 GHz ( 2 CPU s ) ~ 1, 5 GHz
Ram : 2 GB
Graficka: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family

problem je u bios-u, nepostoji podrska za regulaciju brzine cpu fan-a (tacnije uopste se neokrece).
imas dva resenja:
1.update biosa
2.instaliraj jutiliti za tvoj acer (ako koristis xp ili vistu), zove se epower management, mada uz njega dobijas masu nepotrebnih stvari, npr. hiberfile sys. zauzima 2gb harda iako nekoristis hibernaciju....
btw. ovo sa softverskom podrskom za cpu fan je totalno bezveze, nemozes koristiti linux ako ne updatujes bios, sreca pa su se opametili i u novim verzijama bios-a su ispravili gresku tako da sve lepo radi bez obzira koji os koristis.

Poslednja izmena:
imas li resenje za moj laptop, slicna je situacija, gasi se ili restartuje iz meni ne bas uvek znanih razloga, nekad ume da bude neki drajver nekompatibilan ili program, a nekad jednostavno ne vidim razlog, u pitanju je HP Pavilion tx 1000. U pocetku nije hteo da prihvati instalaciju divljak OS, na jedvite jade sam uspela da ga umuvam, i posle toga su se nastavili slicni problemi sa drajverima sa HP sajta, plasim se da ukljucim neki od tih programa koji se vezuju za drajvere i hardver kao sto je web kamwra ili finger identifikacija, quick lauch dugmici i sl.

Nazad
Vrh Dno