Masina:
Laptop Dell Inspirion 6000, pod garancijom, kupljen nov, 10 meseci je kod mene, pod Win Xp-om, 1.6G, 60GB NTFS Disk.
Kada hocu da pristupim/da ispraznim Recycle bin;
ili da brisem neki direktorijum sa Desktopa; a cesto i pri obicnom radu;
masina se prosto "zakoci", pojavi se u ekran u text modu [plavi pozadina sa belim slovima u ] gde pise
"physical memory dump"...etc...
i nista mi drugo ne preostaje nego da iskljucim komp na "dugme".
posle kada upalim masinu, onda mi windows prelazi na recovery;
i brise, drnda neke orphan fajlove.
konacno kada masina ponovo predje u normalan rad:
poruka je "your system just been recovered from serious error"
---------------------------------------------
"Hard disk drive error detected
Thank you for submitting an error report.
Problem description
Windows was temporarily unable to read your hard disk drive. This problem is general in nature and unfortunately we are unable to determine the specific cause of the read error from the error report. In most cases this problem is temporary and can be ignored; however, if the problem is occurring repeatedly we recommend you follow the additional troubleshooting steps in this article.
Common causes of this problem include:
* Large file transfers from secondary media to local hard drive
* Power loss to hard disk drive causing inconsistent data sectors
* Problems entering Hibernation or Standby Mode
* Hard drive lag caused by filter drivers, such as virus scanners
* Bad connection cables, or misconfigured master/slave settings
"
Masina mi je dosta usporena; i ovo mi lici na ozbiljan problem, da vam se non-stop, masina ne zakoci, vec vam prijavaljuje neku fizicku gresku sa memorijom; nisam siguran da li je disk ili memorija u pitanju ili samo XP.
Dakle, znam da je najlakse da posaljem proizvodjacu laptop, i da oni tamo nesto drndauju; ali me interesuje da ako neko zna u cemu je problem, i da bi to moglu da se jednostavno resi, bio bih zahvalan; ili da mi kaze sta je uzrok problema.
Hvala.
Laptop Dell Inspirion 6000, pod garancijom, kupljen nov, 10 meseci je kod mene, pod Win Xp-om, 1.6G, 60GB NTFS Disk.
Kada hocu da pristupim/da ispraznim Recycle bin;
ili da brisem neki direktorijum sa Desktopa; a cesto i pri obicnom radu;
masina se prosto "zakoci", pojavi se u ekran u text modu [plavi pozadina sa belim slovima u ] gde pise
"physical memory dump"...etc...
i nista mi drugo ne preostaje nego da iskljucim komp na "dugme".
posle kada upalim masinu, onda mi windows prelazi na recovery;
i brise, drnda neke orphan fajlove.
konacno kada masina ponovo predje u normalan rad:
poruka je "your system just been recovered from serious error"
"Hard disk drive error detected
Thank you for submitting an error report.
Problem description
Windows was temporarily unable to read your hard disk drive. This problem is general in nature and unfortunately we are unable to determine the specific cause of the read error from the error report. In most cases this problem is temporary and can be ignored; however, if the problem is occurring repeatedly we recommend you follow the additional troubleshooting steps in this article.
Common causes of this problem include:
* Large file transfers from secondary media to local hard drive
* Power loss to hard disk drive causing inconsistent data sectors
* Problems entering Hibernation or Standby Mode
* Hard drive lag caused by filter drivers, such as virus scanners
* Bad connection cables, or misconfigured master/slave settings
"
Masina mi je dosta usporena; i ovo mi lici na ozbiljan problem, da vam se non-stop, masina ne zakoci, vec vam prijavaljuje neku fizicku gresku sa memorijom; nisam siguran da li je disk ili memorija u pitanju ili samo XP.
Dakle, znam da je najlakse da posaljem proizvodjacu laptop, i da oni tamo nesto drndauju; ali me interesuje da ako neko zna u cemu je problem, i da bi to moglu da se jednostavno resi, bio bih zahvalan; ili da mi kaze sta je uzrok problema.
Hvala.
Poslednja izmena: