Posedujem Fujitsu-Siemens Laptop racunar koji u sebi ima Barton-a 2600+ koji radi na 1.99Ghz. Procesor je mobility pa ima opciju da se frekvencija sa 1.99Ghz spusti na 1.40Ghz sto ja u sustini koristim jer taj laptop radi i po 15 dana bez gasenja i restarta (download sa interneta). Kada radi na 1.40Ghz mnogo manje radi ventilator koji ga hladi pa je samim tim racunar tisi.
Problem je u tome sto u poslednje vreme ja spustim frekvenciju, a racunar je sam ponovo vrati na 1.99Ghz i onda mi ne da da je ja spustim na 1.40Ghz. odnosno ja je kao spustim ali se nista ne desava.
Frekvenciju ocitavam desnim klikom na my computer, a tu pise da li je 1.99 ili 1.40. Frekvenciju obaram tako sto u Control panelu/power otions promenim profil sa recimo Home/Office profila na Max battery profil ili portable/laptop.
Zna li iko u cemu je problem i da li jos nekako mogu da promenim/oborim radnu frekvenciju procesoru osim kroz control panel/power options ?
Racunar je Fujitsu-Siemens AMILO 7620
Athlon (Barton) 2600+ @ 1.99Ghz
512 DDR...
Unapred hvala na pomoci i sugestijama.
Pozdrav
Problem je u tome sto u poslednje vreme ja spustim frekvenciju, a racunar je sam ponovo vrati na 1.99Ghz i onda mi ne da da je ja spustim na 1.40Ghz. odnosno ja je kao spustim ali se nista ne desava.
Frekvenciju ocitavam desnim klikom na my computer, a tu pise da li je 1.99 ili 1.40. Frekvenciju obaram tako sto u Control panelu/power otions promenim profil sa recimo Home/Office profila na Max battery profil ili portable/laptop.
Zna li iko u cemu je problem i da li jos nekako mogu da promenim/oborim radnu frekvenciju procesoru osim kroz control panel/power options ?
Racunar je Fujitsu-Siemens AMILO 7620
Athlon (Barton) 2600+ @ 1.99Ghz
512 DDR...
Unapred hvala na pomoci i sugestijama.
Pozdrav
Poslednja izmena: