Šta je novo?

Problem sa laptop tastaturom.

• Začetnik teme Začetnik teme Plajvi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Plajvi

Poštovan
Učlanjen(a)
17.11.2014
Poena
51
Koristim Windows XP SP3. Tastatura na laptopu mi otkazuje poslusnost, naime cesto sama od sebe ukucava slovo J, kao da je taster zaglavljen, nekada sve tipke osim tipke J rade. Onda nekoliko sati funkcionise normalno, da bi sama od sebe ponovo pocela da brljavi, i to bilo koji taster da stisnem, ponasa se kao u slucaju s tasterom J. S tim sto se ovo desava samo sa tasterima koji nisu funkcionalni (dakle samo slovni).
Pre nekoliko godina je prosuto cokoladno mleko po njoj, ali je ociscena i radila je dobro sve do skoro, u cemu moze biti problem?

Pokusao sam da je deinstaliram u device manageru, restartujem ga, a Windows sam reinstalira drajver i problem se vrati. Kupio sam eksternu tastaturu koja funkcionise, ali mi se i dalje desava to brljavljenje.

Moje pitanje je : da li ikako mogu disableovati laptop tastaturu (posto daje samo opciju uninstall i update drivers), a da ne moram to da cinim mehanicki tako sto cu je odvojiti od ploce? Da li je moguce spreciti automatsku reinstalaciju drajvera za tastaturu?

Inace, rec je o modelu Acer Aspire 5536.

Poslednja izmena:
Verovatno ima neki spoj kod J. Naruci novu sa aliexpress za 10ak evra. Ja sam drugarima narucio dve, lepo su stigle, nista dodatno nije placeno.

Ako imas model sa 3gb rama i Athlon X2 QL-64 onda ubaci "Windows 7 starter 32bit" i vidi jel radi! XP zna da brljavi sa drajverima nekad..

Ma to nema veze sa drajverima,kakav drajver za tastaturu... Te na laptopu idu kao ps/2,ne treba tu nikakav drajver. I sto bi drajver zabadao slovo... Ima neki kontakt tu,skoro ti se aktivirao,pa te zeza... Vecinom tako to ide na laptopovima... Ti moji drugari,jedan je cistio merom za staklo (direkno prskao,zamisli?!),pocela odmah da ga zeza, a drugi je prosuo nesto,pa je tek posle nekog vremena pocela,iako je ociscena bila.

Nazad
Vrh Dno