Šta je novo?

Problem sa kulerom

mile_ug

Slavan
Učlanjen(a)
09.01.2008
Poena
309
imam problem sa kulerom .... ustvari mozda i nije problem al mi nije jasno.....
proc je 5200+ igrao sam crysis i na jednom se racunar ugasio ,,, reko aj da vidim temperaturu bio je clocan na 3.0 kad temperatura preko 60.... i obrtaji fana 0
znaci stao fan .... ugasim racunar fan proradi.... nije mi jasno gledo sam u biosu da je stavljen na automatsko regulisanje brzine te sam stavio na manuleno tj da stalno radi na max..... 3500rpm

sad nezxnam u cemu je problem ? ako ko moze objasnit

imam problem sa kulerom .... ustvari mozda i nije problem al mi nije jasno.....
proc je 5200+ igrao sam crysis i na jednom se racunar ugasio ,,, reko aj da vidim temperaturu bio je clocan na 3.0 kad temperatura preko 60.... i obrtaji fana 0
znaci stao fan .... ugasim racunar fan proradi.... nije mi jasno gledo sam u biosu da je stavljen na automatsko regulisanje brzine te sam stavio na manuleno tj da stalno radi na max..... 3500rpm

sad nezxnam u cemu je problem ? ako ko moze objasnit

Hmm, imao sam slican ili isti problem bas davno na Asusovoj ploci soc. A cinimi se, problem sam otklonio sa novim BIOS-em ako se dobro secam mada imam neki osecaj da ti je ukljucen Cool & Quiet.
Probaj prvo da iskljucis Cool & Quiet posto ta opcija nije preporucljiva kad overklokujes pa javi da li ti se opet javlja isti problem

Pozdrav!

Hmm, imao sam slican ili isti problem bas davno na Asusovoj ploci soc. A cinimi se, problem sam otklonio sa novim BIOS-em ako se dobro secam mada imam neki osecaj da ti je ukljucen Cool & Quiet.
Probaj prvo da iskljucis Cool & Quiet posto ta opcija nije preporucljiva kad overklokujes pa javi da li ti se opet javlja isti problem

Pozdrav!

ukljucen je cnq al sam vratio na def... i opet se bio iskljucio posle igre.... tj radio je pa kad sam restartovo on se nije upalio sad radi na max 3.500 al neznam koliko ce izdrzat... pa cu vidjet bios novi da stavim svedno je star

Ne smeta vent-u da se vrti na max obrtajima... eno moj je zakucan na 5k RPM preko 2 godine...

ako ti ne smeta buka slobodno ga drzi na max obrtajima netje mu nishta faliti :)

resio sam problem updatom biosa sar radi normalno i koler je na auto stavljen ......

de mi recite jel normalna temperatura 45 stepeni za ovaj procesor?
al mi temperatura ploce stoji 57 stepeni m2n sli

Poslednja izmena:
Ne bi trebalo, trebalo bi da reaguje zaštita i da ga izgasi, ali ako skineš i heat sink, možda temperatura skoči prebrzo i sprži procesor pre nego što zaštita stigne da reaguje.

Nazad
Vrh Dno