Šta je novo?

Problem sa kulerom na grafickoj.....!

The Minister

Čuven
Učlanjen(a)
20.09.2000
Poena
619
Imam GF4 4200, i primetio sam u zadnje vreme da se kartica sve vise greje, tj. da kuler sve sporije radi...pokusavao sam sa ciscenjem i sl. ali nije pomoglo....mislim da prosto kuler polako crkava. Interesuje me da li je rizicno po karticu ako kuler potpuno stane u nekom trenutku (kartica nije klokovana), da li moze da crkne? Sta bih mogao da preduzmem da sprecim eventualno crkavanje kartice....?

The Minister je napisao(la):
Sta bih mogao da preduzmem da sprecim eventualno crkavanje kartice....?
Da zamenis cooler ;)
Ako nije kloknuta u uobicajenom radu ne bi trebalo da bude problema, ali poteras li bilo sta zahtevnije (3D) moze da pretera sa grejanjem, pa se ja ipak ne bih igrao...
BTW nesto se svi zale u zadnje vreme na coolere na grafickim: te crkli, te samo sto nisu, te gde ima da se kupi? Sta se bre to desava sa tim coolerima odjednom?

Crni je napisao(la):
...

Da zamenis cooler ;)
Ako nije kloknuta u uobicajenom radu ne bi trebalo da bude problema, ali poteras li bilo sta zahtevnije (3D) moze da pretera sa grejanjem, pa se ja ipak ne bih igrao...
BTW nesto se svi zale u zadnje vreme na coolere na grafickim: te crkli, te samo sto nisu, te gde ima da se kupi? Sta se bre to desava sa tim coolerima odjednom?
Ma skini ga, rastavi i podmazi sa finim uljem (npr za sivace masine) i resio si problem, nije komplikovano i netraje vise od 5 min.

Goran je u pravu, s tim sto sam ja probavajuci razna ulja za podmazivanje dosao do zakljucka da za fan-ove najvise odgovara WD40. Manje je trenje, i manje lepi prasinu za sebe.

Mal`ne imam validan test. Fan koji mi hladi milog mi Cyrix-a nije iskljucivan (osim radi ciscenja) od pocetka `97. Od pre neku godinu morao sam da ga prvi put otvorim, ocistim (apotek. benzinom), i podmazem. Sa uljima (za npr. sivace m.) izdrzi najvise 3 meseca, pre nego se primetno smanji rpm. Sa wd40 izdrzava duplo vise (mada verovatno i vise al` ga iz navike podmazem).

ma ok, nego sam mislio da je u pravu kad rece da operacija nije komplikovana i da moz` se uradi za 5 minuta.

Btw iz radio kluba http://www.radioklub.co.yu mi covek odgovorio na pismo, i kaze da imaju Sunon fanove koje dobijaju od evropskog distributera (dakle originali). Tako da mislim da je to dobar izbor.

Nazad
Vrh Dno