Šta je novo?

Problem sa KOTOR-om 2

_/Neo\_

Čuven
Učlanjen(a)
27.01.2002
Poena
720
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel i7 8900k
Matična ploča
MSI Z370 SLI+
RAM
2x8GB DDR4 3200MHz gSkill TridentZ
GPU
Sapphire RX580
Storage
Samsung 970EVO (500gb) + WD750 2tb
Zvuk
Sound Blaster Audigy FX
PSU
Corsair RM650i
Kućište
Cooler Master 690 1st gen
Monitor
Dell U2422H + HL P24 G5
Miš & tastatura
Logiteck Wave (K350) + MX Master 2s
Laptop
Dell Inspiron 15
Mobilni telefon
Nokia 7.2 + Motorola Edge 40 Pro
Pristup internetu
  1. ADSL
Ne, nisam zapeo u izvrsavanju nekog od questova, nego mi se desilo sledece. Otisao sam na Dantooine, kad tamo imam sta da vidim. Meni sece ko poludelo. Ne mogu da se krecem, tj da se kontolisem. Stisnem pravo on ode bogu iza tregera i tako. Neznam sta da radim. Probao sam cak i sa reinstaliranjem igre, ali opet isto. Kako izadjem iz Ebon Hawk-a dolazi opet do istog. Da li je neko imao ovakav problem.

Poznati problemi sa ATI-jem i KOTOR-om :(
Probaj da skines patch za igru i da stavis najnovije drajvere.

To se meni deshavalo u prvom delu..jedino uspeshno reshenje koje sam uspeo da nadjem je da pre nego sto igra pocne iskljucish zvuk..nadam se da ce ti proraditi

Poslednja izmena:
@Remix
Mislis da igram bez zvuka?
@Dandy
Aj probacu sa najnovijim drajverima. Samo nisam siguran da cu naci patch. Da li je uopste izasao.

Ima mnogo bolje resenje: ja sam to resavao sa izlaskom u meni, lupis save, onda odma loadiras i resen problem ;) POz

MrSa je napisao(la):
Ima mnogo bolje resenje: ja sam to resavao sa izlaskom u meni, lupis save, onda odma loadiras i resen problem ;) POz

Hm, vidis i to sam probao, ali neuspeva.

ono sto je meni palilo je da sam izlazio u meni, odlazio do graphic options, vracao sve na default (kliknuo "defaults", bukvalno) i vracao se normalno u igru...e sad...procitao sam da novi drajveri ispravljaju tacno to sto ti se desava...probaj sa njima....

samo da ih skinem, i onda cu probati. Skinuo sam i 1.0b patch, pa cu videti i sa njim, ali mi je potreban i crack. Probacu prvo sa drajverima.

I meni se desavalo na Dantooine-u isto to (9800pro) resio sam tako sto sam oborio grafiku na medium.Samo malo experimentisi sa spustanjem i sigurno ce se vratiti u normalu posle opet vratis i pichi!

Da, ja sam sa 9600xt imao iste probleme. Fora je, kao sto su neki rekli, da se vratis u meni u sred igre kada to pocne da ti se desava, smanjis sve detalje na minimun (tako sam ja radio, recimo iskljucis AA i AF), vratis se u igru i bice sve ok, onda opet udjes u meni, vratis sve na kako inace igras i bice ok - do sledeceg puta, odnosno do nekog sledeceg ucitavanja.

A jel ste probali da otvorite swkotor.ini, nadjete liniju [Graphics options] i ispod nje ubacite

Disable Vertex Buffer Objects=1

(ne znam da li je odvojeno; ako je sve ostalo spojeno, onda i ovo verovatno treba sve spojeno :) )

Voodoo hvala ti puno, ovo je resilo sve probleme.

Evo sta pise u readme-u najnovijih ATI drajvera:

Star Wars Knights of the old republic: Loading the Dantooine level of the game under Windows XP no longer results in slow game performance

To obavestenje se odnosi na prvi deo KOTOR-a, a ne na drugi ... Sto se tice gore pomenutog problema, on se javljao i kod ljudi koji imaju NVIDIA kartice ... znaci nije bio vezan iskljucivo za ATI ... Resenje koje sam ja primenjivao, je bilo da odem u meni, i izmenim bilo koji detalj vezan za grafiku (samo je potrebno Apply da se odradi), i kada bih se vratio u igru sve bi postajalo normalno ... Naravno posle sam na nekom forumu iskopao i resenje koje je Voodoo dao ovde, i ono je bilo zaista lek (mada sam citao po tim stranim forumima, da nekima ipak nije pomagalo).

Sva sreca pa se na Dantooini ne desava puno toga ... nema nesto previse radnje, pa se da relativno brzo preci, i problemi relativno brzo zaboraviti ... Doduse problem oko usporenja, se javljao (makar meni) samo na otvorenom na Dantooini - u zatvorenim prostorima je sve radilo normalno ...

I meni se problem javljao samo na otvorenom. Meni je takodje ovaj Voodoo-ova savet pomogao.
Jedan novi problem koji mi se javlja je kad hocu da rezoluciju povecam na preko 1024x768. Znaci kad stavim vecu rezoluciju od ove meni samo izadje iz igre. Bez obzira na kakve detalje stavim ovo se konstantno javlja. Dok u 1024x768 mogu da igram lepo na High sa AA 4 i onim drugim na 4, sve ide glatko.
Ali nema veze ja sam zadovoljan i sa ovom rezolucijom. Ovo sam samo probao da vidim da li ce raditi.

Nazad
Vrh Dno