Šta je novo?

Problem sa kopiranjem u XP

Baja

Čuven
Učlanjen(a)
09.12.2000
Poena
604
Dakle pokusao sam da pustim neki film sa CD-a medjutim media player mi je prijavljivao stalno neku gresku. Pokusao sam da kopiram film (*.dat) file, ali je stalno izlazila poruka cannot read. Odustao sam resetovao racunar i presao na drugi OS Win 98 tu je sve bilo kako treba, mogao sam i da pustam film i da kopiram na hard, sto sam i uradio. Kad sam se ponovo vratio na XP mogao sam da gledam film sa harda, ali se opet javljao isti problem sa gledanjem sa CD-a. Da li se jos neko susreo sa istim problemom i ima li leka.

Polako prijatelju,
Da li ti cd player uopste cita bilo koji disk u winXP?Mozda su dakle
u pitanju drajveri.Kod me je sve ok,cd samsung 52X.Inace zasto
koristis media player?Probaj sa mnogo boljim microDVD ili sa
RadLight-om.Mnogo su bolji a RadLight je pravljen za rad u winXP.
Hocu reci: media playerFX

Moguce je i da nisi instalirao potrebni codec, mada mi je cudno da hoce da cita sa harda a ne sa cd-a.

Mislim da nema veze sa codec-om posto isti film pusta sa harda bez problema. Sto se tice CD Teac 40x radi sasvim ok sa svim ostalim diskovima samo je sa ovim bio problem. Licno mislim da je problem verovatno u nekoj zasticenosti fajla od kopiranja ili nesto slicno. Da zaboravio sam da kazem da se na istom CD nalazi jos jedan mali film u stvari reklama od nekih 10 sekundi koja radi sasvim normalno. Izgleda cudno ali tako je. Bili je cudo :)

S obzirom da je u pitanju Video CD format najverovatnije je problem nastao kod rezanja diskova. VCD nema CRC (zato i stane onoliko na disk), vec ide sve u jednoj liniji. Negde se napravi greska i onda zeza ceo CD.
Mozda 98 ima drugaciji pristup CD, pa je uspela da iskopira na HDD.

Za VCD sam imao sl. probleme, ali sve pod 98, a trenutn imam nekoliko filmova u DivX koji sa CDa nece da rade (preskacu, zaglavljuju se i sl.) iako je CD sveze narezan (necemo reci u kojoj "firmi":) da ih ne blatim po forumu:)), a bez problema se prekopira na HDD (motor CDa se nijednog trenutka ne uspori) i film radi bez greske...

Nazad
Vrh Dno