monstrum
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2003
- Poena
- 665
Ovo me bas iynerviralo... Evo problema : skeniram strzanicu shtampanu cirilicom, (koristim ABBYY fine reader 7.0 pro. edition), perfektno je skenira, perfektno je ocita (read), onda uzmem ocitani tekst, koristim metody copy/paste, i kada pokusam da kopriam tekst u word document, umjesto kopiranog teksta izleti sljedeca poruka :
The current version does not support copying Cyrillic text to the Clipboard.
Pokusao sam i da direktno iz fine readera sacuvam batch kao tekst fajl, ali kada otvorim sacuvani fajl, u njemu nema nista.
Imam uredno instaliran language pack, instalirao sam sve moguce sto se tice cirilice u windowsu (language and regional settings), pokusao i sa office 2003, opet isti problem. Nece da iskopira tekst ni u notepad, ni bilo koji drugi program. Je li problem do clipboarda ili do cega? Zna li iko kako ovo da rjesim? Hvala.
The current version does not support copying Cyrillic text to the Clipboard.
Pokusao sam i da direktno iz fine readera sacuvam batch kao tekst fajl, ali kada otvorim sacuvani fajl, u njemu nema nista.
Imam uredno instaliran language pack, instalirao sam sve moguce sto se tice cirilice u windowsu (language and regional settings), pokusao i sa office 2003, opet isti problem. Nece da iskopira tekst ni u notepad, ni bilo koji drugi program. Je li problem do clipboarda ili do cega? Zna li iko kako ovo da rjesim? Hvala.