Šta je novo?

Problem sa kopiranjem teksta

monstrum

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2003
Poena
665
Ovo me bas iynerviralo... Evo problema : skeniram strzanicu shtampanu cirilicom, (koristim ABBYY fine reader 7.0 pro. edition), perfektno je skenira, perfektno je ocita (read), onda uzmem ocitani tekst, koristim metody copy/paste, i kada pokusam da kopriam tekst u word document, umjesto kopiranog teksta izleti sljedeca poruka :
The current version does not support copying Cyrillic text to the Clipboard.
Pokusao sam i da direktno iz fine readera sacuvam batch kao tekst fajl, ali kada otvorim sacuvani fajl, u njemu nema nista.
Imam uredno instaliran language pack, instalirao sam sve moguce sto se tice cirilice u windowsu (language and regional settings), pokusao i sa office 2003, opet isti problem. Nece da iskopira tekst ni u notepad, ni bilo koji drugi program. Je li problem do clipboarda ili do cega? Zna li iko kako ovo da rjesim? Hvala.

Probaj ovo, mada sumnjam da će pomoći:
u registry-ju pogledaj stavku
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Nls\Codepage]
i vidi da li je ACP stavljen da bude 1251. Ako jeste, onda zaboravi, ako nije, probaj da ga staviš na 1251, pa restartuj i onda gledaj da li daje neke rezultate.

Ne znam ljudi, kod mene (finereader 6 corporate, officeXP+sp3) nema tih problema. Izgleda da fali nesto toj 7ici. Mozda su u medjuvremenu napravili patch koji resava ovu nebulozu.

I ja sam se pre par meseci mucio sa cirilicom u abbyy-ju. Probao sam i 5 i 6 i 7 i to vise buildova 7-ice i nisam nasao sta ne valja. Sto je najgore, nekima sve radi bez problema. Meni nece ni u pdf da snimi. Mozda je nesto do windowsa, ali ne znam sta.

To mi je jedna od neresenih misterija vezana kompjutere :d Sto je najgore, na sajtu nema pomena o ovome, mada su nesto rekli o cirilicnim fontovima ali ne o ovome...

kod mene je bio problem samo u "legalizaciji" softvera, inace se javljala ista greska, islo se okolo naokolo kao Zoni sto kaze, problem je sto mi uzajmili skener pa ne mogu da probam sa novom instalacijom i "legalizacijom" ali kaze covek da je to to, inace post se vukao na lineart forumu pre renoviranja :))

Ma skidao sam i razlicite buildove alata za legalizaciju :D (jao kako ce ovo da bude obrisano :d, ali ako vec brisete nemojte ceo thread, jer me bas interesuje ima li resenja), a bio sam i na pomenutom forumu i za sad nista.

U medjuvremenu sam pokusao i sa sp3 sa officeXP, ali autoupdate nije hteo da ga instalira posle downloada, probacu sutra sa standalone verzijom sp-a, mozda je sve vreme problem bio u officu?

Bilo je dosta reci o fr6 kada je bio aktuelan, valjda pre oko godinu&kusur, pa uz malo srece mogli bi neke odgovore da nadjete kroz search. Keyword fr6

Poslednja izmena:
reinstalirao sam windows i sada sve radi bez problema :zgran:

Poslednja izmena:
MARKO 37 SAID
Probaj ovo, mada sumnjam da će pomoći:
u registry-ju pogledaj stavku
[HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Nls\Codepage]
i vidi da li je ACP stavljen da bude 1251. Ako jeste, onda zaboravi, ako nije, probaj da ga staviš na 1251, pa restartuj i onda gledaj da li daje neke rezultate.

GDJE JE U XPu HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Contro l\Nls\Codepage?????

ovo je i meni velik problem, :smash:
ako moze na private neko pomoci

Start dugme -> Run.. -> kucaj 'regedit' i zatim po toj putanji nadji.

Meni ovo nije pomoglo, a kod mene je inace default 1252. Stavio sam 1251 i nista. Takodje ni sp3 za officeXP nije pomogao...

Emmm, ste probali da restartujete? Pazi, ne znam kod NT windoza, ali ono što sam naveo je definitivno rešenje za cut&paste ćirilice pod Win98/WinME.
E da, pogledajte da još negde nema ista takva stavka.

Nazad
Vrh Dno