Šta je novo?

Problem sa konstatnim resetovanjem!

burca

Čuven
Učlanjen(a)
24.12.2001
Poena
630
Problem je sledece sadrzine:

Cim se startuje,tu se automatski odradi barem 2-3 reseta sam od sebe (verovatno kad je hladan-prvo paljenje :) ),krece da se dize sisitem,ako se ne ulogujem,i tu odradi reset,tako da je u upotrebnom stanju jedno 5 minuta od samog startovanja.
Takodje se desava da odjednom u samom radu,posle jedno recimo pola sata se takodje resetuje...

Ne znam sta moze biti,ploca,napajanje?

Komponente:
Motherboard Name Gigabyte GA-MA69G-S3H
CPU Name AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4000+
memorija Module Name Kingmax KLCD48F-A8NI5 2x po 1gb
hdd ST3500630AS 500gb
napajanje je neki kinez frontier od 400w

Nista nije klokovano,sve fabricko...

mogu i da okacim snimak kako to sve izgleda..

Prilozi

• slika1.JPG
    slika1.JPG
    162.2 KB · Pregleda: 46
  • slika2.JPG
    slika2.JPG
    116 KB · Pregleda: 39
Napajanje!Probaj da zamenis sa tudjim napajanjem,cisto da otklonis tu mogucnost....pa onda deo po deo redom...proveri i one male cinceve sto idu na plocu sa kucista,da li ti dugme za restart zaglavljuje?
Koliko je star sistem?

Poslednja izmena:
moram da jurim nekog za napajanje...
dugme za restart ne zaglavljuje...
sistem je iz 2007 ili 08...

Za pocetak reinstaliraj sistem, pa ako to ne otkloni kvar onda ce biti da je nesto od hardware-a. Ali da ne pricamo u prazno, reinstaliraj pa javi sta se desava.

verovatno hardwer.najpre probaj da isklucis sve sa ploce osim procesora,graficke,HDD-a,i RAM-a.ako imas i integrisanu grafiku mozes prikljuciti monitor na nju a onu drugu izvadi.
ako se prica ponavlja, sa tako iskljucenim komponentama proveri napajanje. ako nije ono u pitanju testiraj RAM.u tom slucaju ces moradi da ukljucis dvd citac zbog testa. ako je i memorija ispravna probaj reinstalaciju mada sumnjam da je to.
posto sam odradio milion reinstalacija i one mi padaju najteze jer mi oduzmu ceo dan dok vratim sve kako je bilo, zato ti to predlazem na kraju. ako i posle svega bude restartovanja, ostaje ploca. ne verujem da je CPU mada nista nije iskljuceno.

Ниси рекао кад је почео проблем? После апдејта? Дешава се да неки апдејт направи проблем са неким програмом који је већ инсталиран... Инсталирај http://www.mediafire.com/?zoymzhyygt0 овај програм да провериш да није неки плави екран... Напајање ми изгледа као слаба карика али не мора да значи.

И, о ком систему ми уопште причамо!?

nisam jos nasao napajanje,al da se javim.....

da kazem sta sam dosas uradio:
testirao ram sa memtestom,proslo....
hdd sentinel stoji upaljen nonstop,da vidim da nije do harda...nije sve,ok perfect stanje....
sto se tice sistema,u pitanju je winxp sp2,to cu preinstalirati i staviti najsveziji,iako mislim da nije do njega (cim se upali komp,tkz prvo paljenje odradi se 2-3 reseta kod POST-a,tako da do windows-a i ne dodje....)

evo resio sam problem...
imao sam dosta nedoumica da li je napajanje,najvise mi je pravila problem gigabyte ploca i njeni "pisteci" kondenzatori....ali je na kraju ipak bilo problem kinesko napajanje i njena zavojnica...cekam lepo vreme da se otopi sneg pa da svoje zadovoljstvo iskazem na nekom betonskom prostoru ;)

Nazad
Vrh Dno