Šta je novo?

Problem sa konfiguracijom

Whatever

Čuven
Učlanjen(a)
22.11.2004
Poena
610
Imam sledecu konfiguraciju:

Athlon 64 3000+ Venice Box, MSI K8N NEO4-F Nforce4, MSI NX6200 TD nVidia PCI-E, 2 x DDR 512/400 CL3 , WD Caviar 1600JD 160Gb, DVD R/ RW Pioneer 109D, Neo Miditower Case 377, Chieftec GPS 350 EB 101A Bulk 350W DE 12cm/active PFC, itd.

... i sledeci problem:

Buka! :mad: Cujem ga iz susedne sobe! Dok se podize sistem cuje se za nijansu slabije, a onda krene da bruji. Ne bih da izgubim garanciju i da ga sam otvaram (skidam nalepnice firme, zalepljene po ivicama) i utvrdim sta se tacno cuje, tj. koji kuler. Onako, po zvuku, rekao bih da je kuler sa napajanja ali mi to nije bas logicno. Ocekivao sam besumno 'napajanje'. Mozda graficka? Probao sam da nesto korigujem iz biosa, sa onom 'Smart Fan' opcijom, ali to, naravno, nije resilo problem.

Zvao sam momke iz firme gde sam kupio racunar telefonom, i rekli su mi: "Pa, znate, to nije kvar". :wall: Mislim, stvarno... Mozda i ja preterujem malo, ali bukvalno ga cujem na 7-8 metara udaljenosti, da moram da pojacam ton na zvucnicima.

Elem, posto nisam strucnjak, sta mislite sta stvara toliku buku? Kako da eliminisem istu? Resio sam da svejedno odnesem komp na reklamaciju, te da zamenim sta treba.

Hvala na savetima,
W.

Pošto ne možeš da otvaraš kućište možeš probati samo ovo. Pre paljenja drvenim štapićem zaglavi ventilator na napajanju da se ne okreće. Upali računar pa vidi da li zuji. U svakom slučaju moraćeš nositi u servis zbog stikera.

skydiver021 je napisao(la):
Pošto ne možeš da otvaraš kućište možeš probati samo ovo. Pre paljenja drvenim štapićem zaglavi ventilator na napajanju da se ne okreće. Upali računar pa vidi da li zuji. U svakom slučaju moraćeš nositi u servis zbog stikera.

Uff, dobra ideja. Ne bih se toga nikad setio. Postoji li sansa da na taj nacin ostetim kuler? Mislim, ako mu blokiram rad na duze od par sekundi?
BTW, da li i inace ti kuleri 12cm prave toliku kolicinu buke? Verujem da ne, ali rekoh - da ipak pitam. Ukoliko mi on zadaje probleme, ima li logike da ga zamenim za neki slabiji? Sta da predlozim serviserima? Neka ideja?
Hvala na odgovorima.
W

kakva se buka cuje da li cakce,ili negde zakacinje?moguce da je cooler sa procesora,a sto se ventilatora na napajanju tice mozes ga ostetiti ako ga drzis par minuta a za par sekundi pa ne bas.

Nazad
Vrh Dno