Whatever
Čuven
- Učlanjen(a)
- 22.11.2004
- Poena
- 610
Imam sledecu konfiguraciju:
Athlon 64 3000+ Venice Box, MSI K8N NEO4-F Nforce4, MSI NX6200 TD nVidia PCI-E, 2 x DDR 512/400 CL3 , WD Caviar 1600JD 160Gb, DVD R/ RW Pioneer 109D, Neo Miditower Case 377, Chieftec GPS 350 EB 101A Bulk 350W DE 12cm/active PFC, itd.
... i sledeci problem:
Buka!
Cujem ga iz susedne sobe! Dok se podize sistem cuje se za nijansu slabije, a onda krene da bruji. Ne bih da izgubim garanciju i da ga sam otvaram (skidam nalepnice firme, zalepljene po ivicama) i utvrdim sta se tacno cuje, tj. koji kuler. Onako, po zvuku, rekao bih da je kuler sa napajanja ali mi to nije bas logicno. Ocekivao sam besumno 'napajanje'. Mozda graficka? Probao sam da nesto korigujem iz biosa, sa onom 'Smart Fan' opcijom, ali to, naravno, nije resilo problem.
Zvao sam momke iz firme gde sam kupio racunar telefonom, i rekli su mi: "Pa, znate, to nije kvar". :wall: Mislim, stvarno... Mozda i ja preterujem malo, ali bukvalno ga cujem na 7-8 metara udaljenosti, da moram da pojacam ton na zvucnicima.
Elem, posto nisam strucnjak, sta mislite sta stvara toliku buku? Kako da eliminisem istu? Resio sam da svejedno odnesem komp na reklamaciju, te da zamenim sta treba.
Hvala na savetima,
W.
Athlon 64 3000+ Venice Box, MSI K8N NEO4-F Nforce4, MSI NX6200 TD nVidia PCI-E, 2 x DDR 512/400 CL3 , WD Caviar 1600JD 160Gb, DVD R/ RW Pioneer 109D, Neo Miditower Case 377, Chieftec GPS 350 EB 101A Bulk 350W DE 12cm/active PFC, itd.
... i sledeci problem:
Buka!
Zvao sam momke iz firme gde sam kupio racunar telefonom, i rekli su mi: "Pa, znate, to nije kvar". :wall: Mislim, stvarno... Mozda i ja preterujem malo, ali bukvalno ga cujem na 7-8 metara udaljenosti, da moram da pojacam ton na zvucnicima.
Elem, posto nisam strucnjak, sta mislite sta stvara toliku buku? Kako da eliminisem istu? Resio sam da svejedno odnesem komp na reklamaciju, te da zamenim sta treba.
Hvala na savetima,
W.