Šta je novo?

Problem sa kompom

kalla89

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2004
Poena
619
Problem je tome sto je komp kod mene bio ceo dan i radio je besprekorno i kad sam ga odneo do drugara i kad sam ga ukljucio,cuju se ventilatori i win se podize normalno jer vidim po lampici za hard,ali nema slike na monitoru.Probao sam da stavim drugi monitor,graficku ali to nije pomoglo.Inace komp je Amd sempron 2500,via kt600,512mbddr,gf5500.napominjem da se windows dize normalno jer to vidim po onoj crvenoj lampici na kucistu da ona radi,ali izgleda da monitor ne dobija signal od grafe.Sta bi moglo biti?

Da nije napojni kabl monitora možda isključen iz struje?
Da li kontrolna lampica na monitoru svetli normalno pokazujući da je monitor upaljen?
Da li je kabl ispravan i pravilno priključen?
Da nisi slučajno iskrivio ili slomio koji pin na kablu prilikom priključivanja bilo na strani monitora ili grafičke?
Da li je na monitoru potpuno crn ekran ili se pojavljuje ispis "No signal"?
Kada proveriš prethodno najpre probaj da više puta upališ i ugasiš monitor,možeš ga na par minuta i potpuno isključiti iz struje, možda su se raštelovala podešavanja .
Ponekad se ovako što u sličnim situacijama dešava,najčešće zapravi i nije ništa problematično,ali izaziva nespokojstvo i nervozu.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru,ali sve to sam vec bio probao,menjao sam kablove,menjao graficku,menjao monitor,menjao sam napajanje,lampica na monitoru normalno svetli kao da je ukljucen u struju,ali kad se komp ukljuci nista na monitoru se ne desava,samo gori ona lampica kao da je na stand-by.Predpostavljam da je nesto u vezi maticne ili proc.jer sam ove ostale faktore sve probao.Sta bi moglo da bude na maticnoj ploci da grafa ne salje signal monitoru.

Ukoliko se ne pojavljuje ispis "No signal" pre će biti da monitor na signal ne reaguje nego da grafička signal ne prosleđuje.
Probaj više puta sa uključivanjem i isključivanjem monitora,ipak mislim da on ne reaguje.
Isljuči komp,isključi monitor,onda upali komp pa monitor,"razmrdaj" ga malo.
Praktično ista stvar mi se desila pre par dana kada sam povezao drugi kompjuter na svoj monitor, a kada sam zatim vratio prvobitni PC ekran crn da crnji ne može biti a lampice svetle i samo se čuje da komp ipak radi.Prva pomisao mi je takođe bila : ode grafička.
Posle par primena steres metode čuo se iz monitora neki zvuk kao kad pokreneš degauss i sve se vratilo u normalu.

Poslednja izmena:
Problem sam resio tako sto sam zamenio bateriju od BIOS-a jer joj je napon varirao na delu gde se ostvaruje kontakt.Hvala na odgovorima.

Vrh Dno