Šta je novo?

Problem sa kingston hyper x genesis 4gb modul od 1866Mhz

Scorpion 77

Cenjen
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poena
154
imam jedan problem i zamolio bih vas da mi pomognete sve sam pokusao al ne ide:wall::
problem je sledeći memorija od 1866Mhz mi radi na 1333Mhz kad u biosu promenim na 1600 ili 1866 Mhz nece da digne sistem prijavljuje gresku,probao sam i latencije da povecam al nece,evo ovde sam nasao o mojoj memoriji nesto i digao latencije kako je tu napisano al nece:mad::
http://www.kingston.com/datasheets/KHX1866C9D3_4G.pdf
matična ploča mi je http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=4383#ov
procesor AMD Athlon™ II X4 Quad-Core 750K, 3.40GHz

Probaj rucno da setujes latencije na 9-11-9-27 i napon stavi na 1,65V.

Stavi napon 1.65v.

već sam gore stavio link gde sam nasao nesto o mojoj memoriji gde upravo takve latencije i napon stoji ali nece...

Ja sam imao slican problem sa kingston hyper x 2x4 GB memorijom. Nikako nije htela da se klokuje.
Cim promenim u bios-u sa auto na manual i promenim bilo koji parameter puca-bsod.
Probao sam je i na drugoj ploci (takodje Gigabyte), isto se desava.
Lik od koga sam je kupio tvrdi da na Asus ploci nije imao nikakvih problema sa klokom.
Moguce da se ne "trpi" sa (pojedinim) GA plocama.

Imam 2x4Gb Kingston Hyper X i memorija radi na 1600Mhz @ 1,65v, CL9.
Ploca je Asus M5A97 Pro. Nisam probao da overklokujem jer me to apsolutno ne zanima jer su poboljsanja mizerna i neprimetna u realnom radu..

Poznato je da neke memorije ne rade dobro na GB, MSI itd a neke na Asus plocama, ja sam recimo imao problem sa Patriot Signature 2x4Gb 1600Mhz i bas zato sam zamenio za Kingston. Nekada problem moze da resi flesovanje najnovijeg bios-a tako da u svakom slucaju treba probati to a ako ne pomogne resenje je zamena memorije za neku koju bios provereno podrzava..

Poslednja izmena:
To je propust proizvođača ploča, nema zilijardu modela na tržištu.

prvo sto sam uradio to je flesovanje biosa ali isto, pre sam imao isto GB plocu (koja je crkla pa sam kupio ovu i zamenio i procesor i ram) koja je podrzavala 1066 Mhz i memoriju ddr2 ocz platinum edition na 1066 Mhz koja je radila na 800 Mhz ma sta ja pokusavao :(,ne zelim ni ja da je nesto klokujem ali ako ploca podrzava 1866Mhz i memorija je od 1866Mhz zasto ne moze da radi na toj brzini ****m mu sisu :)

Poslednja izmena:
REŠEN PROBLEM!!!:banana:
ponovo sam upravo apdejtovo bios na najnoviju verziju i zasad sve radi savršeno,naravno muliplayer i latencije kao i voltažu sam morao manuelno da postavim kao na linku iznad sto sam postavio ali mi je sad prvi put prihvatilo bez problema :happy::happy::happy:

Poslednja izmena:
problem sa memorijom resen al zato mi sad na novom biosu brljavi realtek integrusa cita samo 2 ili 4 zvucnika umesto 5.1,jedino resenje da se vratim na stariji bios :mad: fuck gigabyte!!!

To je jedan od razloga zašto ja izbegavam GA ploče u širokom luku. Drugi razlog je što postoji 3 revizije istog modela ploče što još više komplikuje stvari.

:banana:problem je resen ne mogu da verujem da mi ni na pamet nije palo da apdejtujem realtek,sa apdejtom sve funkcionise bez problema :banana::guitar::happy:

Nazad
Vrh Dno