Šta je novo?

Problem sa kalibracijom Samsung tv-a

bigsale68

Cenjen
Učlanjen(a)
11.12.2013
Poena
160
Pre desetak dana postao sam vlasnik Samsung plazme PS-51F5500 i razradjujući ekran postavio sve vrednosti na 50%. Juče sam da bih proverio koliko je sati do sada tv radio ušao u servisni meni i greškom aktivirao AV Calibration na AV signalu. Na ekranu se pojavio pink kvadrat a kada je kalibracija završena pojavilo se "failure", nakon čega je slika na kablovskim SD kanalima bila katastrofalna (vrlo tamna, mutna, sa razlivenim bojama). Menjanjem postavki nisam uspeo značajnije da je popravim. Probao sam i factory reset ali nije pomoglo.
Digitalni kanali imaju sasvim dobru sliku, kakva je bila i ranije. Takođe i sadržaji sa usb-a i smart aplikacije dobro rade.
Tako sam posle početnog oduševljenja pao u očaj. Da li neko ima ideju kako rešiti ovaj problem. TV je sada gotovo neupotrebljiv. Unapred hvala.

Kako bi rešio problem, moraćeš na ulaz TV-a (na kome si započeo kalibraciju) da dovedeš testni signal i rekalibrišeš TV. Potraži na internetu o kakvom signalu je reč (uglavnom je u pitanju neka statička slika). Ako ne budeš mogao da rešiš sam problem, moraćeš da šalješ TV u ovlašćeni servis.

Vrh Dno