Šta je novo?

Problem sa internetom

Diablo

Čuven
Učlanjen(a)
29.11.2003
Poena
649
SBB, cable, 256k, flat, prepaid.
Od pre nesto vise od mesec dana imam ceste prekide. Svakog vikenda se javljaju od po par sati, a verovatno i radnim danima (ne secam se). Da li je do SBB-a ili do mene nemam pojma. Nista nisam petljao sa kompom (drajverima, instalacijama, apdejtovima). ZoneAlarm nisam pipao, router sljaka normalno, kao i modem (sve lampice svetle i za vreme prekida neta!!!). Iskljucivanje rutera i reset modema ne pali (sto je i normalno jer koliko vidim rade). Stvarno nisam pametan i pocinjem prilicno da se nerviram. Od hardvera sam jedino menjao memoriju i graficku, ali to tesko da moze da ima veze sa ovim problemom.

Ako neko ima ideju ili bilo koji predlog, molio bih da podeli sa mnom. Poludecu!

Zahvaljujem!

probaj da pitas nekog komsiju kako njemu radi u poslednje vreme, verovatno je do sbba.

U bloku 45 sam u cetvorospratnicama. Pitao sam ortaka koji zivi u soliterima i on nema nikakvih prekida.

Si otvarao onu default modem stranu (http://192.168.100.1) kad dodje do prekida? Baci oko na signal i downstream i upstream status dal su Operational. Ako je to ok onda je definitivno do tebe ...

Uglavnom uspeva da otvori tu stranu, mada nekad i ne otvori. Ako je otvori onda je uvek sve operational, ako se ne varam. Ranije sam pokusavao i sa resetom modema, i sa gasenjem rutera i nista.

Danas mi opet net nije radio jedno 6 sati minimum. Na kraju reko ajd da probam da ugasim ruter. Kad sam ga ponovo upalio net je proradio. Slucajnost ili ne nemam pojma. :S: Samo cekam da mi pukne film pa da se obesim o mrezni kabl. :crash:

Jos jednom da proverim ima li jos vas koji imaju ovaj problem iz prvog posta.
Dakle, svaki dan prekidi. Neki kraci, neki duzi. Zelim samo da proverim ovde pre nego sto njih budem nazvao ili promenio provajdera.

U bloku 45 sam inace.

Pozdrav

Nemoj odmah da razmišljaš o promeni provajdera (iako je sbb u pitanju), vrlo je moguće da se problem nalazi i u razvodnoj kutiji u zgradi ili možda i do samog modema.
Najlakše bi bilo ako imaš nekoga u zgradi da pitaš kako njemu radi. Ako ne, onda jedino maltretiranje sa podrškom (što uglavnom neće dovesti ni do kakvog rezultata). Ali sve jedno, za početak probaj da zameniš modem, to za sada koliko znam rade bez problema i pitanja (mada ti verovatno neće rešiti problem, ali se davljenik i za slamku hvata).
Da li si pokušavao ponovo sa resetom router-a? (pretpostavljam da jesi, ali ljudski je pitati)

Ma ja o promeni provajdera razmisljam vec par meseci. Odavno postoji taj problem i povremeno se javlja. Ne znam sta ljudi tamo rade, uglavnom net ne radi s vremena na vreme, a nije ni do modema ni do routera... Reset, naravno, ne pali. Zivaca da se s njima raspravljam telefonom nemam. Mislio sam da predjem na telekom adsl uskoro.

Poz

Nazad
Vrh Dno