Šta je novo?

Problem sa integrisanom zvucnom

Dark Warrior

Slavan
Učlanjen(a)
15.12.2012
Poena
210
Od kako sam uzeo maticnu plocu (polovnu) ne radi mi integrisana zvucna (Realtek alc 888 HD),pokusavao sam sve i svasta,ali bez uspeha...Kada ubacim kabal u ulaz sa zadnje strane kucista,pojavi se onaj "Popup" u kome mi javlja da sam ubacio novi kabal,tacnije da je taj kabal detektovan,ali i dalje nemam zvuk.Da li neko zna kako to mogu da resim?
P.S Uzeo sam i PCI zvucnu koja naravno radi,ali nije to to,nervira me sto mi ova integrisana ne radi,a mnogo je kvalitetnija nego ta PCI kartica... :mad:

Evo i slika:
123.JPG

Na nekim plocama, ako nemas front audio povezan moras da kratko spojis pinove na ploci.
Pogledaj u uputstvu za plocu

Pa postoji verovatnoca da ti je crkla zvucna ,ja sam imao slican problem medjutim meni je davao zvuk na digitalcu na analognom izlazu nisam mogao da dobijem nista. Problem resen u servisu zamenili mi cip od zvucne na ploci i posle toga sve sljaka kao podmazano.

Ne znam sta jo to " sve i svasta " sto si probao ali ako su drajveri instalirani kako treba ( sto izgleda da je slucaj ) jedino sto mogu da pomislim ( ako je hardware u redu) je da pokusava da salje zvuk na digitalni izlaz. Ugasi sve digitalne izlaze i ulaze pa vidi sta se desava.

Mogao bi da reinstaliraš driver-e i resetuješ sve podešavanja na default vrednost. Nisi naveo model ploče. Obavezno dodatno proveri da li su driver-i odgovarajući, tj. baš za tvoj model matične.
Nije loše čuknuti u google oznaku ploče i problem koji imaš te da proveriš da li je još neko imao sličnu situaciju.

Ja sam imao slican problem. Naime racunar na kom je integrisana zvucna godinama radila ok, odjednom je levi zvucnik prestao da radi dok je desni radio. Pokusao sam sve i svasta, instalirao drajvere, stavljao druge zvucnike, menjao podesavanja, na kraju cak i reinstalirao sistem. Resio sam problem tako sto sam stavio najobicniju zvucnu karticu od 750 din i podesio da ona bude izlaz.

Dosao covek, postavio pitanje i nestao, to mu je bio prvi i izgleda poslednji post !!!
Izgleda da mu se nije svideo "neighborhood " .

Poslednja izmena od urednika:
Ili je resio problem, pa ga mrzi da obrazlozi kako. :)

Najvise volim one postove: "Resio sam problem.", odu i vise se nikad ne jave :D

Ma dobro sta sad nije se javio, velika steta, ako je resio problem super , ako nije generalno nikoga posebno nije ni briga prema tome i nema nekog preteranog razloga za zameranje.

Problem je sto ce se sutra pojaviti neko sa istim problem, naci ce ovu temu preko search-a i opet nece znati kako da resi taj problem ;)

Nazad
Vrh Dno