Šta je novo?

problem sa instalaciom XP

malik

Slavan
Učlanjen(a)
24.09.2007
Poena
301
Moj problem je sledeci : pokusavam vec 5 dana da instaliram windows xp na pc i jednostavno svaki put na 34 % mi smrzne slika na monitoru , ali se tu desava jos nesto mnogo cudnije a to je da vistu mogu da instaliram a xp jednostavno nece .....

plz pomoc !!!

Pa možda je disk sa koga instaliraš neispravan.

Isti problem sam ja imao pre par meseci. Svashta sam pokushavao i nisam uspeo da instaliram XP sve dok nisam obrisao sve particije sa HDD-a i napravio samo jednu koju sam zatim formatirao, pa instalirao XP i nakon toga izdelio HDD kako meni odgovara.
Sada sve "shljaka" kako treba :)

Da ne otvaram novu temu, na starijoj konfiguraciji odmah na pocetku instalacije (kada se vidi koliko jos minuta treba do kraja) pocne da izbacuje kako ne moze da nadje jedan, pa drugi, treci fajl, mora browse pa da se nadje na instalacionom disku. CD i DVD drajvovi, i diskovi sa kojih se instalira su u redu. Sta bi moglo biti u pitanju?

e meni se to desavalo kad mi je procesor bio overclock-ovan...cim sam vratio na default instalacija isla najnormalnije

Moj problem je sledeci : pokusavam vec 5 dana da instaliram windows xp na pc i jednostavno svaki put na 34 % mi smrzne slika na monitoru , ali se tu desava jos nesto mnogo cudnije a to je da vistu mogu da instaliram a xp jednostavno nece .....

plz pomoc !!!

Probaj sa drugim diskom ili taj disk probaj na drugom kompjuteru da vidis da li je u njemu problem

Skoro sigurno RAM.
Imao sam identican problem prilikom instalacije na jednom kompu.
Ubacio drugu memoriju i sve proslo glatko.

Da ne otvaram novu temu, na starijoj konfiguraciji odmah na pocetku instalacije (kada se vidi koliko jos minuta treba do kraja) pocne da izbacuje kako ne moze da nadje jedan, pa drugi, treci fajl, mora browse pa da se nadje na instalacionom disku. CD i DVD drajvovi, i diskovi sa kojih se instalira su u redu. Sta bi moglo biti u pitanju?

I ja dan danas imam ovaj problem...da li je tu u pitanju neki BAD sektor na hardu...
Vise neznam sta da radim...prvo mislim da je u pitanju DVD rezac...
odnesem ga na proveru....on dobar...posle pomislim...windows instalacioni cd je los...
pa promenim nekoliko verzija...ali ni to nije u pitanju...i tako se mucim vec par dana,
podignem nekako windows...ali opet problem,jer nerade mi neki drajveri... :wall:
Na kraju svog ovog mucenja,dodje mi da razbijem racunar,jer vise neznam sta da mu
radim...
Posto neznam kako da resim ovaj problem,odnecu lepo hard u servis racunara,
pa nek se oni muce sa instalacijom... :smash: :wall:

Skoro sigurno RAM.
Imao sam identican problem prilikom instalacije na jednom kompu.
Ubacio drugu memoriju i sve proslo glatko.
Nemas boljeg testa za ram od instalacije XP-a, haha
Znači u 90% slučajeva, RAM (Vista prolazi, probao i win98 ali xp nikako i uvek neispravan RAM)
I u Visti i starijim sistemima se drugačije kasnije manifestuju problemi sa tom neispravnom RAM memorijom a instalacija prolazi, ali Xp neće ni da se instalira ...

Poslednja izmena:
Nemas boljeg testa za ram od instalacije XP-a, haha
Znači u 90% slučajeva, RAM (Vista prolazi, probao i win98 ali xp nikako i uvek neispravan RAM)
I u Visti i starijim sistemima se drugačije kasnije manifestuju problemi sa tom neispravnom RAM memorijom a instalacija prolazi, ali Xp neće ni da se instalira ...

Znaci kod windowsa XP...instalacija nece se zavrsiti zbog RAM-a...a kod viste hoce...
Probacu da promenim RAM,ako ne uspe...znaci moram preci na Vistu...
Pregledao sam i moje hardove,i nemaju BAD sektora...
Ja sam podigao sistem tako sto sam SKIP-ovo neke fajlove prilikom instalacije
windowsa...ali tu se stvaraju i problemi:nerade neki drajveri,izbacuju se neki error-i,...
Probao sam Repair windows-a,i uspelo je jedan deo da zakrpi,ali naravno ne sve...
Sada radi bez problema,osim sto mi neradi USB mis i GAME WHEEL (samo to...:wall:)
Da li neko zna koji je to fajl u sistemu,za kontrolu USB-a,pa da ga zamenim novim... :smash:

Malo Hirens'a nije na odmet za sve vas koji imate muke...
Pre neki dan sam dizao na jednoj mashini XP i imala je oko 16000 bed sektora :D, naravno HDD regenerator je sve sredio i posle toga je instalacija proshla "glatko", pa druga mashina, jedan shtap memorije je bagovao i naravno opet test i izvalim da je neispravna i tako u krug... Znaci Hiren's u ruke i lagano cepajte ;)

:wave:

Ja sam imao isti problem ali je meni crkao sb kontroler na ploči

Da li je moguce da je problem bio to da je grana od napajanja bila preopterecena? Naime, napajanje ima 2 molexa i 2 sata prikljucka, na jednom sata je hard a na dva molexa su bili prikljuceni 3 CD-a, hard i graficka. Dakle 5 uredjaja, napajanje je Codegen 500W a ostatak compa je celeron 1.7 i x1650 agp.

A jeste gledali u biosu na sta wam je podeseno da prwo bootuju? Mene je zezala i tastatura, i ako je bio bilo ukljuceno da moze sa usb-a. Kad sam wratio na ps2 ono radi!

Resio sam misteriju instalacije windows-a,tj. u 90% slucajeva je u pitanju RAM,
izvadio sam veci RAM od 1GB a ostavio sam jedan od 256 GB,pokrenuo instalaciju
i za divno cudo,sve je proslo kako treba....
Znaci probajte promenuti RAM...pa pokusajte tako....

Resio sam misteriju instalacije windows-a,tj. u 90% slucajeva je u pitanju RAM,
izvadio sam veci RAM od 1GB a ostavio sam jedan od 256 GB,pokrenuo instalaciju
i za divno cudo,sve je proslo kako treba....
Znaci probajte promenuti RAM...pa pokusajte tako....
Pa šta sam ti rek'o, sa tim problemom sam susreo prvi put još pre 5-6 godina ...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno