Šta je novo?

Problem sa instalacijom XP Pro

Kerry

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2002
Poena
604
Dakle, ovako:

Disk od oko 20 Gb deljen je na 2 particije od po 10. Na prvoj je Win Me, a na drugoj bi trebalo da bude Win Xp. Svojevremeno sam probe radi, iz kluba iznajmio bootabilan Xp Pro i radio je OK. Formatirao sam disk i uzeo nebootabilan disk od ortaka, koji na njegovoj mašini radi picikato, baš kao i instalacija samog, dok kod mene to nije slučaj.

Naime, nakon što startujem disk bilio iz Win 98 ili Win Me, odaberem new instalaltion, krene kopiranje, restart mašine, diže se Win Xp Pro i... kraj. Pojavljuje se plavi ekran smrti sa Error i nekom pričom da startujem anti-virus program i skeniram disk.

Ista je priča i sa Win Xp Home edicijom.

Da užas bude veći isključujem neke opcije iz Bios-a koje se odnose na virus protection i čekiram hard iz DOS-a, pokrećem instalaciju po 1000000000 put i dešava se isto.

U čemu je problem.

Znam da je najbolje rešenje da uzmem bootabilan disk iz kluba (koji više ne iznajmljuju obzirom na legalizaciju software, a možda čak i ne prodaju), ali me interesuje da li je neko imao slična iskustva sa pomenutim.

Unapred zahvalan.

Čika Kerry

Koliko si puta pokusavao da instaliras xp na tu particiju?
Mozda je doslo do nekog poremecaja u mbr-u, jel si formatirao hard pre instalacije... ?

I put: radio sam upgrade sa bootabilnim XP Pro na Win Me na celih 20 Gb diska. To je radilo OK.

Formatiram disk.

II put: radio sam upgarde sa nebootabilnim XP Home na Win 98 na celih 20 Gb. To je prijavilo pomenuti error.

Formatiram disk. Isključujem av opciju u biosu i radim scandisk u DOS-u.

Pokušavam istu operaciju, prijavljuje error.

Formatiram disk.....

III put: radim isto sa upgrade XP Pro (nebootabilna verzija) preko Win Me, na celih 20 Gb, prijavljuje error.

Formatiranje.....

IV put: delim disk na particije, na I je Win Me, a na drugu radim new instalation Win XP Pro, prijavljuje error.

Ortak od koga sam uzeo disk ladno diže XP (isti nebootabilni) bilo sa 98-ce ili Me, radi new installation na novu particiju i sve je OK.

:confused: :confused: :mad: :mad: FX (D) :mad: :confused:

Ipak, hvala.

Kerry

Nazad
Vrh Dno