Posto se vec dva dana mucim da instaliram XP FX konacno sam odustao pa mi je preostalo da vas pitam za savet.
Sve sam radio rutinski kao i ranije ali ovaj put nece:
Prethodni OS Win98se,
Partition magic format C (particija aktivna 8.5 GB)
podizanje instalacije sa Cd-a,
on iskopira fajlove, restartuje racunar, sve normalno krene do plavog ekrana "Starting Windows" kad se blokira.
Pokusavao sam nekoliko puta ali uvek isto, cekao duze vreme ali nista, menjao paticiju iz Fat32 u NTFS pa Fat dzaba. Na kraju sam opet instalirao W98 pa XP upgrade - tu opet isto: proveri sistem, kopira fajlove, restartuje, "inspecting hardware configuration", "Starting Windows setup", na tastaturi se upale i ugase sve tri lock lampice, pojavi se Windows XP logo a zatim potpuno crn ekran i tu se zamrzne. Nakom toga ja lupam glavom o sto minut do dva ali opet nista.
Sta je najgore na istom ovom kompjuteru sam ga ranije instalirao sa istog CD-a bez ikakvih problema. U medjuvremenu sam dodao skener, 256 MB memorije, novi HDD. Probao sam i sa drugog CD-a bezuspesno.
Konfiguracija je sledeca:
Abit KT7A
Duron 700
512 MB SDRAM Kingston
Asus 7100 GeForce 2 MX
Creative SB Live
Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB
modem Lucent
vadio sam i sve kartice osim graficke, pa i 256 MB RAM ali nista.
Sve sam radio rutinski kao i ranije ali ovaj put nece:
Prethodni OS Win98se,
Partition magic format C (particija aktivna 8.5 GB)
podizanje instalacije sa Cd-a,
on iskopira fajlove, restartuje racunar, sve normalno krene do plavog ekrana "Starting Windows" kad se blokira.
Pokusavao sam nekoliko puta ali uvek isto, cekao duze vreme ali nista, menjao paticiju iz Fat32 u NTFS pa Fat dzaba. Na kraju sam opet instalirao W98 pa XP upgrade - tu opet isto: proveri sistem, kopira fajlove, restartuje, "inspecting hardware configuration", "Starting Windows setup", na tastaturi se upale i ugase sve tri lock lampice, pojavi se Windows XP logo a zatim potpuno crn ekran i tu se zamrzne. Nakom toga ja lupam glavom o sto minut do dva ali opet nista.
Sta je najgore na istom ovom kompjuteru sam ga ranije instalirao sa istog CD-a bez ikakvih problema. U medjuvremenu sam dodao skener, 256 MB memorije, novi HDD. Probao sam i sa drugog CD-a bezuspesno.
Konfiguracija je sledeca:
Abit KT7A
Duron 700
512 MB SDRAM Kingston
Asus 7100 GeForce 2 MX
Creative SB Live
Maxtor DiamondMax Plus 9 60GB
modem Lucent
vadio sam i sve kartice osim graficke, pa i 256 MB RAM ali nista.