Šta je novo?

Problem sa instalacijom XP-a poslije viste

DTK

Slavan
Učlanjen(a)
24.04.2005
Poena
320
Instalirao sam Vistu na jednoj partciji ,a XP na drugoj,petljao sam se oko dual boot-a,pa kako mi se sve to nesto nije svidilo odlucio da stavim samo XP.Ali sipak.....Stavim cd XP ,sa kojeg sam vec instalirao,ide "press any key......setup is inspecting.... i poslije toga nista.Mislio sam da je do cd-a,probao na drugom lapu radi,pokusao sam i sa drugim cd uredajem ,ista stvar..
Inace rijec je o toshibi satellite L40.
Sta tu da se uradi da krene instalacija Xp-a?
Hvala

mozda nije do cd-a kao sto kazes, ali ipak probaj da neki drugi. mozda tvoj citac ne zna da ga procita.

vidjet cu da ga narezem na neki drugi cd,da li bi to moglo da pomogne?

Ako vec nisi problem,
Pretpostavljam da je on u tome sto instalacioni CD XP-a ne moze da detektuje File sistem Viste ili vec tako nekako ...
Trebao bi da nekim od alata, npr sa Hiren`s boot CD-a, prethodno ponistis obe sistemske particije i nanovo kreiras nove, ili jednostavno ostavis prazan prostor, na kome ce se instalirati novi XP.

problem je u tome sto kada instaliras Vistu kao prvi operativni sistem pa posle toga XP .. sva podesavanja koja treba da idu u boot.ini fajt nece otici. Ko microsofta moras da postujes hijerarhiju kod istaliranja aka. staro pa novo. sto znaci isntaliraj pvro XP pa onda vistu i oba ce raditi bez problema.

Kod dual boot-a Vista-e i XP-a, kada se uklanja Vista, evo izvoda kako se to radi:

1. Boot your computer in to Windows XP.
2. Ensure you have the Vista DVD image emulated or in the DVD drive.
3. Go to “Start” and “Run”. Type in “e:\boot\bootsect.exe /nt52 ALL /force” (without quotes, and replacing e: with the drive letter of your Vista DVD).
4. Restart the computer, and you will notice the boot selection menu is gone.
5. Format the partition/drive where you had Vista installed.
6. Remove two files (Boot.BAK & Bootsect.BAK) on your XP drive’s root folder (C:), these were backup files of your previous bootloader, now no longer useful.
7. Restart to ensure it still works.
8. Optional: Use your partition software to merge your partitions together.

Poslednja izmena:
Vrh Dno