Šta je novo?

Problem sa instalacijom windowsa 7

micairvas

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
13.01.2009
Poena
199
Pozdrav svima, imam problem sa instalacijom windowsa na netbook-u Acer D255, ovo mi se nikad ranije nije desavalo. Naime kada treba da pokrenem instalaciju wndowsa 7 32-bit dobijem sledece obavestenje: setup was unable to create a new system partition or locate an existing system partition windows 7. Skinuo sam 3 razlicite verzije windowsa i desava se isti problem, takodje sam pravio butabilni disk u svim formatima i ne pomaze.
Zna li neko kako da resim ovaj problem?

Poslednja izmena:
Ako ima neke particije obrisi ih sve pa probaj. I probaj instalaciju da pokrenes sa usb-a...

Probao i to preko CMD-a ne pomaze... Sa usb-a i pokusavam da instaliram windows.

Poslednja izmena:
Problem je sto nece da mi napravi tu sistemsku particiju od 100mb, kako da ga nateram da je napravi :)?

Да ниси претерао са бројем партиција на харду? Или немаш ниједну, сад их правиш а он неће?

Ne bih da instaliram XP, navikao sam na win 7.
Bez obzira da li pravim particije ili ne izbaci mi istu gresku. Mislim da je problem sto nece da krene sa instalacijom jer nece da napravi onu sistemsku particiju od 100mb.

Koliko particija već imaš na tom hard disku? Hard diskovi formatiranio kao MBR mogu imati najviše 4 primarne particije. Rešenje je da napraviš pored tri primarne još jednu extended particiju koju možeš potom izdeliti na koliko hoćeš logičkih.

Jel ti ovako pise

100_0466.jpg

Idi na delete neka pise unallocated space i idi na next ne pravi nista sam ce napraviti kada ides na next i ok!

Probao sam i to i opet ispise istu gresku. U medjuvremenu sam problem resio promenom USB-a, jednostavno ovaj Kingston USB nece da radi na netbooku, na desktop racunaru sam sa istog USB-a instalirao windows 7 najnormalnije.

Nazad
Vrh Dno