Šta je novo?

Problem sa instalacijom windowsa 7

SAJEVAC

Cenjen
Učlanjen(a)
24.07.2010
Poena
170
Moja oprema  
CPU & Cooler
ryzen 7 5800x3d + lc cc-120
Matična ploča
gigabyte b450m ds3h
RAM
16gb ddr4 geil evo forza 2x8gb 3200mhz cl16 + Hyperx predator 2x8gb 3200mhz cl 16- sve ukupno 32gb
GPU
PURE AMD Radeon™ RX 7800 XT 16GB
Zvuk
Microlab 2.1 ....
PSU
corsair cx750m v2
Kućište
cooler master mb520
Monitor
Dell G2724D 165hz
Miš & tastatura
Redragon
Pristup internetu
  1. ADSL
Prvo i osnovno pozdrav ljudi :),a onda da kazem svoj problem.Dakle imam vise godina iskustva u instalaciji windowsa (xp,win 7 ) i desio mi se jedan problem koji do sada nisam imao.Juce ja kod drugara odem da mu srusim stari win 7 i instaliram novi i naidjem na problem.Sve lepo po propisu u biosu namestim da mi bot 1 ide sa cd citaca i pokrenem instalaciju sistema.Win krene da se ucitava i dodje do problema kad treba da izbaci prozor u kome mogu da nastavim dalji tok instalacije....Stoji mi samo plavi ekran,slika od win 7 i tu kad treba da se pojavi ono da idem na instalaciju ili ripovanje nmg dalje.Bukvalno samo slika stoji i nece dalje .....Nadam se da razumete o cemu se radi.Bukvalno nmg da dodjem do prozora kad treba da formatiram i pravim particije kad stane na jednom mestu i nece dalje....Probao sam cd kod mene i radi.Probao sam na mnogim racunarima i sve je ok....

Poslednja izmena:
Ma sve sam podesio kako valja.Citac mu radi kako treba.....Probao sam vise puta.Nije mi prvi put da radim instalaciju win....

Probaj sa usb-a nista te ne kosta, ja sam par puta morao jer je bilo ocigledno da drajv ili medij ima problem. Ista instalacija sa usb-a prodje najnormalnije.

To je neka MSI AM2 ploca jel?

Moras da flesujes poslednji bios u nju da bi prosao taj plavi deo. Imao sam dve takve ploce sa istim simptomima.

NIje .Na srecu ploca je kao moja......Asus m2n x plus...Kod mene je hiljadu puta instaliran win i sve je bilo ok.

Ajd jos jedno resenje, uzmi resetuj bios, pa probaj.

Inace reset biosa sam radio 2 dana pre nego sto sam hteo da radim sistem jer je komp nesto bagovao pa sam morao da budem siguran da nije u tome stvar.....Sad mozda to ima neke veze ali nisam siguran...

Da dodam poruku.SIstem smo resili da radimo jer je komp poceo jako cudno da se ponasa.Radi i samo se pojave neka plava slova i restartuje se.....Temperature su ok kao i sve ostalo....Skeniran od malware iz safe moda,pronadjena neka 4 adawarea sto nije nista opasno....

Takvi simptomi se javljaju ako je CD/DVD medijum oštećen ( bar sam ja imao takva iskustva )
Znači, provereno ispravan DVD medijum, drajv takođe, ako neće, utvrditi ispravnost ostalih komponenti ( HDD, memorija, ploča )
Ili su gremlini ...

Da dodam poruku.SIstem smo resili da radimo jer je komp poceo jako cudno da se ponasa.Radi i samo se pojave neka plava slova i restartuje se.....Temperature su ok kao i sve ostalo....Skeniran od malware iz safe moda,pronadjena neka 4 adawarea sto nije nista opasno....
Verovatno napajanje. Nadji neko zamensko.

Cist je komp kao suza.Kupljen je letos i sastavljen od polovnih komponenti....Jedna stvar koja mi se jako nesvidja je to sto je na slabasno napajanje kinesko koje ima svega 14 A na grani + 12 v stavio amd phenom x 3 procesor koji trosi 92 w ....Graficka koju ima je nvidia gt 240.E kad bi sve bilo tako jednostavno.Uzeo ja fur mark i primu 95,skinuo cpu z,gpuz ,speedfan,coretemp,sve lepo propratio....Pre instalacije win isao na test mem i sve ok....Tacno nisam pametan.....Ostalo mi samo da sumnjam na sistem ;) .

14a na +12V i tera X3 i zasebnu grafiku? :zgran:

Bacaj to napajanje u reku dok ne izgori sve i stavi neko krsteno.

Furmarkovanjem si mu samo skratio radni vek i rizikovao bespotrebno da napravis havariju. Furmark i ostali stress testovi se NIKAD ALI NIKAD ne rade na kineskim napajanjima.

Ta "neka" plava slova je BSOD (blue screen of death), to znaci da je sistem nestabilan, uzroci su uglavnom drajveri, preterani oveklok, nestabilizacija operativnog sistema, lose napajanje, neispravnost nekog od hardwera.

Ocito to napajanje je otislo u vecna lovista, probaj drugo pa javi.

Furmark i ostali stress testovi se NIKAD ALI NIKAD ne rade na kineskim napajanjima.

Rade, ali posle ne mozes da instaliras win. :d :d

Poslednja izmena:
Na grani od 168W, i to na kineskom napajanju, ti si uspio da furmark-ujes i prime-ujes procesor od 92W i grafiku od 70W. Svaka cast!

Nemoj meni da se vices svaka cast jer sam to odradio pre nego sto sam i otvorio kuciste da resetujem bios pa nisam ni video sta ima unutra....Prvo sam to uradio da vidim u cemu je caka i zbog cega je nestabilan,a posle kad sam otvorio kuciste i video sta covek ima u kucistu u malo me slog nije strefio....Radilo je to jako dugo ispravno i nisam ni sanjao da ima taj krs u kucistu.....Onaj ko je sastavio masinu imao je nameru izgleda samo da uvali....

Poslednja izmena:
Sad bar znas da u napajanju lezi najveci deo problema tako da mu preporuci neko krsteno. Imas za 30eur LC Power 600w, ispod toga ne bi trebao da ide pa i kad bude radio upgrade da ga sluzi.

Ma i pretpostavio sam da je napajanje,ali uvek prvo idem onom logikom da prvo probam sve sto je u mojoj moci da uradim...

da sagoris napajanje i konfu a da ne pogledas prvo sta je ispod haube :d

Pa onaj ko ga je sastavljao trebao je da vodi racuna o tome ...

Pa, ti si specijalna jedinica, mamu mu, treba sve prvo da izvidis ..il' vi to odma' rke koke:).

Vrh Dno