Šta je novo?

problem sa instalacijom win7x64 na ssd

cobraman

Slavan
Učlanjen(a)
05.02.2009
Poena
415
Moja oprema  
Laptop
Asus vivobook pro 15 oled
Mobilni telefon
Huawei p30 pro
Pametni uređaji
Huawei gt2
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
cudan problem...krenem predvece instalaciju svezeg wina, i prodje ok, brzinski...medjutim krenem instalaciju drivera i instaliram par komada kad kod treceg mi trazi restart i ja ok...stoji po sata win is shuting down...restartujem i opet probam...opet...sve krene instalira pa zakuca ta instalacija ali windows funkcionise... mogu otvaram sve i radim druge stvari....

iznerviram se iopet oborim, formatiram ssd i instal ponovo...opet sve ok al opet na drajveru isti djavo...nece restartuje...skinem asus utility reko za auto apdejt i krenem instalaciju znaci programa...opet krene i stane da popunjava i tako stoji:mad:

morao krenem na posao pa nisam mogao ceprkam...primetio sam oba puta nakon instalacije a pre drajvera da mi na jednom od 2 cd roma pokazuje znak pitanja:$

inace imam 1 sd i 2 hdda i 2 cd roma...

nesto mi tu nije bas...dal probam raskacim sve pa samo ssd ostavim i jedan dvd a ostalo posle nakacim?

neka ideja? ps radio sam mali milio puta instalacije tog wina i nikad problem nisam imao...

Proveri jel ti u biosu podesen ahci mod. Ako nije podesi na ahci pre instalacije wina. I kad budes instalirao win otkaci sve hardove samo ssd i dvd rom ostavi, pa kad zavrsis instalaciju wina onda nakacis.

Kod kog drajvera ti pravi problem uopste? Da probas sa starijom ili novijom verzijom drajvera od tog koji pokusavas da instaliras?

drajver koji mi pravio priblem je za jmicron...ali do sada mi radio, prava je i mislim jedina verzija...sad radim pa cu probati sutra to da sve raskacim osim sd i cd...

inace mi se ponavljam nije desavalo ranije, uspesno prolazili svi driveri... javljam sutra sta se desava, ako ima neko jos ideju nek kazeB-)

JMicron je SATA drajver , najverovatnije ti nesto zeza , probaj da otkacis cd rom!

USPEOOOO:wave: Nesto se gadno istripovao sa ovim svim sata ata uredjajima, tek kada sam resetovao bios i sve otkacio osim sdd i dvd jedno sve proslo fino:smash:

Nazad
Vrh Dno