Šta je novo?

Problem sa instalacijom Win 7

Caulfield

Cenjen
Učlanjen(a)
26.03.2010
Poena
151
Molio bih za pomoc.
Danas sam uzeo novi Dell Inspiron 1545 i nikako ne mogu da instaliram Windows 7.
Kada ukljucim laptop i pokusam da bootujem instalaciju sa diska dobijem sledece obavestenje:

No boot sector on internal hard drive.
No bootable device.

Normalno je podeseno da bootuje prvo sa diska, tako da nije do toga.
Zna li neko o cemu se radi?

Ne znam tacno kako se zove opcija ali moras uci u bios i isljkuciti ili promeniti da ti hard radi u ide modu a ne u ahci. I naravno stavi da ti butuje sa cd-a. :D

Pozdrav!!

Poslednja izmena:
Ne znam tacno kako se zove opcija ali moras uci u bios i isljkuciti ili promeniti da ti hard radi u ide modu a ne u ahci. I naravno stavi da ti butuje sa cd-a. :D

Pozdrav!!

zar ovo menjanje moda nije samo za xp....cemu menjanje za 7icu ???

pa nadjes win sa driverima za sata i mislim da ce moci sve ok da prodje

Na laptopu bi trebalo da prođe bez sata drajvera, kao i na novim matičnim pločama

pa nadjes win sa driverima za sata i mislim da ce moci sve ok da prodje

zamolicu da da ne baljezgas o stavrima o kojima nema pojma....ponovicu ovo se radi jer win xp u sebi nema integrisane sata drivere vec ih je potrebno naknadno ubaciti ili promeniti mod(laksi nacin) sa vistom i 7icom ovo funkc ok tako da ne samo u vezi sa ovom temom vec i svakom ostalom koju si postovao,ki okacio nesto o cemu nemas blage veze,bolje cuti da mislimo da i nesto znas nego da postujes i otklonis nam sve sumnje u to koliko si PAMETAN :))nista licno,ali tvoj tip komentara je nepotreban!

Molio bih za pomoc.
Danas sam uzeo novi Dell Inspiron 1545 i nikako ne mogu da instaliram Windows 7.
Kada ukljucim laptop i pokusam da bootujem instalaciju sa diska dobijem sledece obavestenje:

No boot sector on internal hard drive.
No bootable device.

Normalno je podeseno da bootuje prvo sa diska, tako da nije do toga.
Zna li neko o cemu se radi?

Jesi imao vec prije tog neki linux na lapu ili je dosao bez iceg, obicno za instalirat trebas stisnut f12 ili f11 ili tako nesto da se pojavi boot menu pa onda biras odakle ces bootat, pogledaj u uputama od laptopa, iako bi ti trebalo pisat i kad se tek pali. Jer prema ovom sto si ti napisao, on se pokusava bootat s hard diska koji je prazan, pa pretpostavljam da onda nema ni linuxa koji inace dode na racunalu.

Poslednja izmena:
zamolicu da da ne baljezgas o stavrima o kojima nema pojma....ponovicu ovo se radi jer win xp u sebi nema integrisane sata drivere vec ih je potrebno naknadno ubaciti ili promeniti mod(laksi nacin) sa vistom i 7icom ovo funkc ok tako da ne samo u vezi sa ovom temom vec i svakom ostalom koju si postovao,ki okacio nesto o cemu nemas blage veze,bolje cuti da mislimo da i nesto znas nego da postujes i otklonis nam sve sumnje u to koliko si PAMETAN :))nista licno,ali tvoj tip komentara je nepotreban!

Kako mozes da budes tako bezobrazan prema coveku?! Hteo je samo da pomogne a ti ga izvredja!
Ja sam dobio opomenu zbog nekih stvari pa bi zamolio Moderatore da sankcionisu ovakvo ponasanje!!!

Kako mozes da budes tako bezobrazan prema coveku?! Hteo je samo da pomogne a ti ga izvredja!
Ja sam dobio opomenu zbog nekih stvari pa bi zamolio Moderatore da sankcionisu ovakvo ponasanje!!!

imam puno pravo jer kao sto sam naveo ne govorim samo o ovoj vec i mnogim drugim temama gde se covek javlja bez ikakve sanse da pomogne,mislim da su komentari takvog tipa na forumu suvisni,a moderatori mogu slobodno da provere o cemu pricam :)

Pokusaj da u biosu podesis CD DVD kao prvi boot device, a sve ostale da iskljucis. Sto se tice sata drajvera pre neki dan sam instalirao win 7 na jedan gateway laptop i na njihovom sajtu bili i neki sata drajveri za win 7, kao potrebno ih instalirati pre instalacije windowsa, ali je sve proslo i bez njih.

Pokusaj da u biosu podesis CD DVD kao prvi boot device, a sve ostale da iskljucis

Najzad se neko seti... :D:D:D

Sto se tice Win 7,nikakvi drajveri ti ne trebaju.Instalirao sam na tone Win 7 na laptopove (radim u prod.PC) i uvek stavljam Win7 jer uglavnom kupci traze da ima neki OS,a Win 7 mi je najlaksi bas zato jer ne treba da se cimam sa drajverima kao za XP...Znaci HP,Toshiba,Acer,MSI,Dell itd...nijedan nije pravio problem sa 7-icom,jedina prepreka je bila ako nije prvo bootovao sa CD/DVD roma,kao sto kolega Lupus kaze,koje lako podesis u BIOS-u...ako ni tako ne krene imas neki problem sa DVD-om od Win7 ili nedaj boze bas DVD rom da te zeza,mada je to malo verovatno...

Poslednja izmena:
e imao sam slican problem kod instalacije W7 na laptop,kod mene je "kvaka" bila u tome sto W7 (bar je tada tako bilo, pre zvanicnog izlaska W7), nece da se instalira ako ti hard vec nije podeljen na 2 particije...ne secam se vise davno je bilo, ali znam da mi je drugar koji drzi servis resio problem. za 10tak min. pretresi jos malo opcije...sem onog sto su ti ljudi gore rekli da je bitno da se boot-uje sa Optical drive...nemas u BIOS-a ne znam ni ja sta a baci pogled na tutorijale u YT, mozda pomogne.

ne mora da se menja nista u biosu. na f12 imas boot menu i lepo izabereš uređaj s kog hoćeš boot.
ovo za sata drajvere, kad postoji kao problem ispolji se kasnije za vreme onog plavog setup ekrana.

i kaže no hdd detected

Instalirao sam na tone Win 7 na laptopove (radim u prod.PC) i uvek stavljam Win7 jer uglavnom kupci traze da ima neki OS,a Win 7 mi je najlaksi

Instaliraš legalne Windowse, zar ne?

Inače problem koji opisuje može da se javi kad instalacioni disk nije ispravan, pogrešno narezan i slično tj. ako koristi nelegalan OS.

Što se tiče preporuka da podesi butovanje sa DVD a ne HDD ta preporuka je na mestu ali ako nije podesio tako nešto od instalacije nema ništa a on ima problem kad instalacija već krene

Nazad
Vrh Dno