Šta je novo?

Problem sa instalacijom Realtek audio drivera

Markic

Čuven
Učlanjen(a)
15.02.2013
Poena
555
Moja oprema  
Laptop
Macbook Air M1, HP Pavilion 17
Mobilni telefon
Google Pixel 8 Pro
Pametni uređaji
Galaxy Watch 4 Classic
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Ljudi, danas mi nešto zabagovala LED dioda na tastaturi Pavilion 17 laptopa. Nakon što sam pretražio po netu malo o tom problemu, zaključio sam da bi reinstalacija drivera za zvuk pomogla.
Našao sam drivere na sajtu HP-a. Uspešno pokrenuo proces reinstalacije, međutim Realtek ima tupav sistem instalacije, po kojem 2 puta mora da se restartuje laptop. Međutim nakon prvog restarta, instalacija se uopšte ne nastavlja.
Sad sam ja bez driver-a za zvuk, jer ne mogu da kompletiram proces instalacije.
Pretpostavljam da je problem u tome što su driver-i iz 2015. A ovi is MS-a su nešto menjali u novim verzijama 10-ke i sad sistem ne dozvoljava da se proces nastavi.

Ako može neko da mi pomogne? Jel zna neko za novije driver-e, ali da sadrže Beats Audio?

Da li si probao automatsko instaliranje drajvera (iz device managera)?

Jesam, međutim on instalira Microsoft generičke drivere. Meni baš trebaju ovi sa Beats Audio programom.

Da li ima novijih drajvera na Realtekovom sajtu?

Ima na sajtu Realtek-a, ali su u pitanju klot driver-i, bez Beats Audio programa.

Možeš li nekako da izvadiš taj program iz starih drajvera, a drajveri da budu novi?

Ne znam kako bih do mogao da izvedem. Ako imaš neki predlog reci.

Uspeo, hvala!

Javljam se ponovo, izgleda da driver-i nisu legli kako treba. Dešava mi se da nakon što probudim laptop iz Sleep-a jednostavno nema zvuka ni na zvučnicima laptopa, a ni na eksternim kada ih priključim. Ne ponaže ništa osim restarta? Jel to zbog drivera?
EDIT: Takođe ponovo mi nakon restarta ne radi led diodica za taster mute.

Poslednja izmena:
Ako mozes uradi nov sistem, nekad to oko drajvera toliko poludi da vise vremena izgubis trazeci resenje.

Ja sam digao ruke od Realtek-ovog drajvera na desktopu. Koristim genericki drajver sto dolazi sa Windows-om i nista mu ne fali. Drajver sa sajta maticne ploce je star 3 godine, a drajver sa Realtek-ovog sajta godinu dana. Jednostavno ne znam koji drajver instalirati s obzirom da Windows 10 ima update na svakih 6 meseci. Ima Realtek drajvera na Microsoft Update Catalog-u, ali pitanje je da li je to za desktopove, laptopove, brendirane masine... Cim Windows Update ne povlaci sam odatle drajver, ne bih se igrao.

Rado bih instalirao te generičke, ali onda gubim mogućnost raznih podešavanja zvuka koje imam sa Beats Audio programom. Kad bih nekako mogao da namestim generičke+Beats

Baš ću sad da probam sa njima. Jel poseduju Beats?

Instalirao ih sada, međutim ne poseduju Beats. Izludeću.

I ja sam nedavno imao problem sa Realtek drajverom. Uopšte nije hteo da prepozna slušalice i zvučnike kao odvojene output devices. Obrisao sam ga i koristim generički Widows drajver, radi bez problema.

Ne znam da li ti samo Beats radi posao, ali bi mogao da probaš nešto od ovoga: https://windowsreport.com/audio-equalizer-software/

Probao sam i ručni nastavak, međutim on onda ponovo pokreće proces deinstalacije??!?
Međutim malopre probah ponovo, nakon restarta instalacija sa nastavila, međutim ponovo Beats nije instaliran... Stvarno mi nije jasno šta se dešava i zbog čega?

Vidi u SWSetup folderu na sistemskoj particiji da nije raspakovana instalacija za Beats.

Mozda glupo zvuci ali imao sam slican problem, ja sam resio tako sto sam ugasio internet dok sam sve to radio... Jer win sam automacki nekad instalia svoje drivere, i kad sam ugasio net i instalirao svoje koje sam hteo i nakon instalacije restartovao pc i pc je sam ukljucio net sve je radilo kako treba

Probao sam sad da ugasim net i instaliram međutim ponovo bez Beats-a prošla instalacija.
Takođe u SWSetup nema nikakve instalacije za Beats.

Takođe probao sam da iz Device Menager-a instaliram drivere, tako što sam išao na opciju "Let me pick from a list of available drivers on my computer", kada odatle izaberem Realtek High Definition Audio, onda mi se instalira Beats. Međutim čim laptop ode u sleep, nakon buđenja, zvuka više nema i onda pomaže samo restart celog sistema.
Prosto kao da nešto blokira audio proces. Pokušavao sam ručno da restartujem proces, međutim uzaludno.
Ne znam više šta mi je činiti.

Nazad
Vrh Dno