Šta je novo?

Problem sa instalacijom Nero-a !!!

Grunt

Čuven
Učlanjen(a)
22.07.2002
Poena
690
Molim vas dobri ljudi pomagajte :)
Kupio sam juce Sony AKA LiteON 48/12/48 CDRW i skinuo najnoviji Nero 5.5.10.0 i pokrenem instalaciju Nero otpakuje sve fajlove i kad treba da krene sama instalacija napise The executable file has been corrupted
i imam samo da stisnem OK i to je to :(
Probao sam neke prethodne verzije ali uvek isti problem !
Imam Win98SE !

Kada sam vec tu jel zna neko sta donosi Y2S2 firmware u odnosu na Y2S1 ? Jel vredi flashovati ?

I na kraju ako Nero ne proradi koji drugi program za rezanje preporucujete ?

1. Vrlo ocigledno: greska prilikom transfera, i neispravna instalacija.
2. Sa druge stane: ekstraktuj fajlove(zipom, rarom, ace-om...) pa pokreni setup rucno. Ako i to ne upali, onda je definitivno pod br.1.:)

Grunt je napisao(la):
I na kraju ako Nero ne proradi koji drugi program za rezanje preporucujete ?
Definitivno ti je ostecena instalacija, pa ces morati ponovo da je skidas :(
A kao alternativu za Nero ti preporucujem - Nero :)
Nije lose imati i CloneCD, WinISO, ISOBuster i ClonyXXL kao pomocne programe...

Ah da nije problem u losem download-u sigurno jer sam uz pomoc winrara otpakovo i pokrenuo setup.exe i napise istu poruku :(
A zaboravio sam da sam probao i prosle verzije i isti problem :(

Ajd sad ozblijno koji drugi program da skinem probacu Nero kada formatiram disk ali do tada mi treba neki koji radi :)

Probaj Easy CD Creator, ili Clone CD, a probaj da nadjes stariju verziju Nero. Primer 5.5.9.14 taj odlicno radi. Ostali su i meni pravili problem. Mislim da bi ta verzija trebala da ti prepozna rezac.

Onda imas brljotine u Operativnom sistemu. Nesto oko drajvera/sistemskih fajlova...
Ah da, instaliraj onaj cuveni "instmsia.exe" poslednju verziju, moze da bude i do toga.

Pa ako ti WinRAR nije prijavio nikakvu gresku, onda je 99% problem OS, eventualno da je u pitanju instalacija Nera koja u sebi ima ostecen exe fajl sto je malo verovatno.

DA ti ne brljavi kojim slucajem memorija?

Obrisi sve fajlove iz foldera Windows\Temp. Kad je ovaj folder
"pun" onda to "gusi" instalaciju. A dobro je i za zdravlje sistema...
A ako to ne pomogne onda zaista imas neku :hump: u OS-u.

Temo ja brisem redovno nije to problem !

A kao sto sam rekao probao sam starije verzije isti problem !

Sta je to "instmsia.exe" ovo mi je prvi rezac tako da nisam upucen :(

I sta mislite o NTI CD Makeru ?

INSTMSIA je M$ podrska operativnom sistemu za nove verzije instalera. Naime, vecina sadasnjih instalacija radi uz pomoc nekih sistemskih fajlova, i ako oni nisu novi, to ne funkcionise.

BokiPK je napisao(la):
INSTMSIA je M$ podrska operativnom sistemu za nove verzije instalera. Naime, vecina sadasnjih instalacija radi uz pomoc nekih sistemskih fajlova, i ako oni nisu novi, to ne funkcionise.
Pa koliko je meni poznato Nero ne koristi MS Installer.
Ja i dalje mislim da je problem do OS-a.

Crni je napisao(la):
Pa koliko je meni poznato Nero ne koristi MS Installer.
Ja i dalje mislim da je problem do OS-a.

Moguce, ali nesto iz OS-a definitivno koristi!!
Naime, na golu masinu(samo osnovni sw), probam da instaliram poslednji Nero(...10) i - nece!!!
Instaliram Office XP(w/SP2), on apdejtuje win, odradi sta treba, zavrsi, restart, i ... oce da se instalira Nero. Glupost, ali...:hump:

Instalirao sam NTI CD Maker i update-ovao mu bazu tako da mi podrzi moj Sony i sve fura kako treba :)
Jer Nero ima neku izrazitu prednost u odnosu na Cd Maker ?

Grunt je napisao(la):
Instalirao sam NTI CD Maker i update-ovao mu bazu tako da mi podrzi moj Sony i sve fura kako treba :)
Jer Nero ima neku izrazitu prednost u odnosu na Cd Maker ?
Pa osim sto je bolji nema :)
Ma radice ti i NTI posao, ali po meni Nero je nepre:hump: , mada ima i onih koji se ne bi slozili :(
Najbolje je da probas i jedan i drugi i nesto trece (WinOnCD, CDRWin, EasyCD Creator, DiscJuggler....), pa se opredelis za onaj koji ti najvise odgovara...
:wave;

Nazad
Vrh Dno