Šta je novo?

Problem sa instalacijom na netbook

Civil

Slavan
Učlanjen(a)
18.08.2005
Poena
380
Postovanje,

Imam veliki problem sa instalacijom 7 na Asus netbuk. Probao sam ix86 i x64 varijantu (mada je proc x64). Radi se o 1015PN Asus netbook-u.
Desava se to da se Win normalno instalira, odradi update i prilikom ucitavanja izbaci BSOD sa porukom vezano za graficki drajver (lepo ga instalira putam update-a, u pitanju je ION grafika).

Sreca pa mogu da udjem u SAFE mod normalno, mozda tu mogu nesto da ucinim. Na sajtu Asusa za ovaj netbook imam ponudjene drajvere samo za x86 varijantu !?!?!?! i to sledece:

http://www.asus.com/Eee/Eee_PC/Eee_PC_1015PN/#download

Sta bi od ovoga trebalo instalirati ? Kada probam da instaliram recimo prvi drajver sa spiska, on nece ni da pokrene setup, u fazonu nema minimum requirements ili tako nesto....

Pomoc !!

Skini drajvere za ION grafiku sa Asusovog sajta, pa probaj, i isključi Windows Update
Windows Update je dobra stvar, samo često zezne, pa ono što je radilo pre updatea više ne radi , pa dok oni to isprave, prođe vreme
U obzir dolazi samo zvaničan Service Pack, i update isključen do sledećeg, ručno nalazim sve drajvere i instaliram

Imam isti netbuk 1015PN,moj je stigao sa starter verzijom na hardu,drajvere sam uvek instalirao upravo sa tog linka i oduvek je bilo samo win 7 32bit da se izabere.Uostalom 64bitna verzija ti i nije potrebna jer vise od 2gb rama nije podrzano(mislim da noviji intel procesori podrzavaju 2+gb RAMa).
-Kada instaliras win poskidaj sve zivo od drajvera i utility programa i instaliraj(osim za ION)
-Skini sa nvidia sajta drajvere za ION graficku uglavnom su noviji od onih sa asus sajta.Inace ta ION kolje bateriju i uglavnom mi je iskljucena :)
Nesto slicno mi se desilo sa home premium piratskom verzijom,zaboravio da iskljucim apdejtovanje sistema i posle instalacije apdejtova nisam ni mogao da podignem sistem...Inace home premium sam ubacio zbog optimus opcije da ne moram da restartujem racunar kada zelim da promenim grafiku koju koristim,ali avaj to na piratskoj verziji kod mene nije htelo da radi?!

Nazad
Vrh Dno