Šta je novo?

problem sa image-om

gogi100

Slavan
Učlanjen(a)
30.12.2005
Poena
319
Imam Pentium 4 512MB RAM 2 harda po 120GB vezana u RAID1.RAID je hardware (ITE IT8212 ATA RAID Controller).
Resio sam ova dva harda da zamenim novim od po 160GB i da ih takodje stavim u mirror sto sam i uradio i instalirao sam Windows 2003 standard.Image koji sam napravio na starim diskovima narezao sam na DVD.Image je pravljen pomocu Acronis Image Server 8.0.Sada problem
Kada pokusam da ovaj image prekopiram na drugu particiju novo harda sa DVD-a on kao nesto vrti i javi mi poruku redudant cyclic check i prekine.
Da slucajno RAID ne pravi probleme pa ne mogu da kopiram ovaj fajl?Na drugom DVD-u sam narezao neki fajl bezveze velicine 250mb,a ovaj image je 1.4GB, i njega sam uspeo da prebacim bez problema,a ovaj image nikako.
Sta da radim da bih uspeo da vratim sliku na novim hardovima.
Hvala

Jel si probao da prikljucujes hard diskove jedan po jedan, da butujes sa acronisovog cd-a, da prekopiras imageove, pa da ih onda zajedno prikljucis i ukljucis raid?

radio sam sledece.Posto sam nove hardove stavio u RAID1 skinuo sam jedan od njih i stavio stari medjutim kad se podigne Win2003 sa novog harda ili starog oni se uopste ne vide.
Primetio sam da stari hard nema slave za dzamper nego DS(Master),CS enabled (na njemu stoji dzamper) i Cap Limit.Stari hard je Maxtor DiamondMax Plus9 120GB ATA/133.
Kada stari hard skinem i ponovo vratim novi.Prilikom butovanja javi mi poruku da postoji greska u RAID-u i da ga je potrebno ponovo konfigurisati.Kada ponovo postavim RAID svi podaci i particije se brisu, pa je potrebno ponovo podici Win2003.
Sta ciniti?
Na ploci postoje jos dve IDE grane na kojima su mi zakaceni DVD ROM i DVD ROM/CD RW.Da li mozda treba staviti stari hard na neku od tih grana pa podici Win2003 sa novih hardova da bi videli stari?Problem je i taj sto ako stari hard stavim na neku od tih IDE grana 3 i 4 nemam gde da stavim stari disk.Ne postoji mesto za njega.U kucistu postoji kutija za samo 2 diska (u njoj su mi novi hardovi u RAID 1).
Hvala

gogi100 je napisao(la):
radio sam sledece.Posto sam nove hardove stavio u RAID1 skinuo sam jedan od njih i stavio stari medjutim kad se podigne Win2003 sa novog harda ili starog oni se uopste ne vide.
Primetio sam da stari hard nema slave za dzamper nego DS(Master),CS enabled (na njemu stoji dzamper) i Cap Limit.Stari hard je Maxtor DiamondMax Plus9 120GB ATA/133.
Kada stari hard skinem i ponovo vratim novi.Prilikom butovanja javi mi poruku da postoji greska u RAID-u i da ga je potrebno ponovo konfigurisati.Kada ponovo postavim RAID svi podaci i particije se brisu, pa je potrebno ponovo podici Win2003.
Sta ciniti?
Na ploci postoje jos dve IDE grane na kojima su mi zakaceni DVD ROM i DVD ROM/CD RW.Da li mozda treba staviti stari hard na neku od tih grana pa podici Win2003 sa novih hardova da bi videli stari?Problem je i taj sto ako stari hard stavim na neku od tih IDE grana 3 i 4 nemam gde da stavim stari disk.Ne postoji mesto za njega.U kucistu postoji kutija za samo 2 diska (u njoj su mi novi hardovi u RAID 1).
Hvala

Tesko da ce iko ovde znati o cemu se radi. Najbolje da postavis pitanje na Acronis forumu. Imaju odlican forum gde odgovaraju ljudi koji se bave bas razvojem i programiranjem u Acronisu. Interesantno da su to sve Rusi, a managment je u USA negde na zapadnoj obali. Koliko sam ja citao moras imati najnoviju verziju Acronisa ali i onda pitaj kako stoji sa podrskom za taj tip RAID kontrolera.

postavio sam na njihovom forumu pitanje ali ne odgovaraju.
Probacu ovako.Zakacicu stari hard na IDE3 granu gde su mi DVD ROM i CD ROM prekopiracu image na drugu particiju novog harda.Podicicu Win2003 sa novog harda i uraditi restore image,pa sta mi bog da.Kad se pogleda ovako to bi realno trebalo da radi,jer se image ne vraca na novom hardware-u (nije nova ploca,nije novi RAID,nije nov procesor).Dakle nije mi potreban Acronisov Universal Restore kojim moze da se odradi vracanje image-a na novom hardware.
Ovo nisam nikad radio pa zato pitam.Mozda je neko imao iskustva.

Nazad
Vrh Dno