Šta je novo?

Problem sa Ikonicom - Molim za POMOC!!

• Začetnik teme Začetnik teme Raksa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Raksa

Čuven
Učlanjen(a)
16.10.2005
Poena
619
Neko je uspeo da promeni izgled ikonice pa bih molio nekog da mi pokaze kako da joj vratim stari oblik a mnogo me iritira... Evo okacicu sliku pa da vidite o cemu se radi!
Hvala unapred...

Prilozi

• Ikonica.webp
    Ikonica.webp
    38.8 KB · Pregleda: 108
Probaj tu gore na polje Tools pa u opcije File types nadji hard pa advenced.....

Pa skoro sve sam probao "tipa klikni pa probaj". Mislio sam da je neka varijanta sa *.ini fajlom u sistemskom folderu ali reinstalacijom windowsa nisam nista uradio sto je jos cudnije!?! Najgore je sto je to neko drugi uradio koji nema pojma kako je to uopste uspeo da uradi!!!! Ako neko zna neka pomaze jer me stvarno nervira, sta cu kad sam p*****za 🙂

Jesi li isao cistu instalaciju ili si ga samo pregazio?

Jesi li isao cistu instalaciju ili si ga samo pregazio?

Ma zgazio sam ga da ne kazem **** mislim cista je instalacija (format c🙂 ali stvarno nije pomoglo!!! U pitanju je komp na poslu i koriste ga moje kolege za svakodnevni rad i stvarno ne znam sta su uradili pa su uspeli da promene izgled ikonice i sve sam pokusao (sto sam znao) da je vratim na staro i nisam uspeo! Stvarno cudno... :wall:

Poslednja izmena:
Probaj cistu instalaciju, ako je izvodljivo. Naravno obrisi particiju na kojoj je windows, i napravi novu. Trebalo bi da uspe.

Ljudi pa kakvi su to saveti da obrise particiju radi izgleda ikone?? Naravno da je formatiranje resenje svih softverskih problema, ali ipak...

Dakle u registru nadji kljuc HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer. Tu napravi podkljuc driveicon (ako vec ne postoji). Sad pod tim novim kljucem napravi podkljuc D, pa pod tim kljucem D napravi jos jedan podkljuc DefaultIcon. Klikni jednom na kljuc DefaultIcon, pa na stavku Default sa desne strane klikni dva puta, i pod stavku Value, unesi

C:\WINDOWS\SYSTEM\SHELL32.DLL,7 (ako ti je sistem na C). Restart i to je to.

Buni se ako je nesto nejasno 🙂

Al si mu objasnio...

Lakse je ovako, ako bude prckao po registry... moze da napravi jos gori haos.

A i fresh instalacija ce bolje da legne.

Poslednja izmena:
A sto mu nisam dobro objasnio? Kapiram da nije pocetnik u koriscenju i zna kako i gde da klikne da napravi kljuc u registru.

Ne moze nikakav haos da napravi ako radi tacno kako sam mu objasnio. Nije registar nikakav bauk koji pojede pola kompjutera, sve dok znas sta radis.

Sveza instalacija je resenje koje svima nama moze da padne napamet, smatram da je ovde mesto konkretnim resenjima konkretnih problema.

Da se ne razumemo pogresno, objasnjenje je odlicno.
Samo, posto je vec reinstalirao XP, predlozio sam mu cistu instalaciju, sto bi sigurno resilo problem.
Mada ni regedit nacin nije pogresan.

Naravno da nisam pocetnik i mislio sam da cu reinstalacijom windowsa (uvek radim FORMATIRANJE a ne REPAIR) uspeti da resim izgled ikonice tj da je vratim u prvobitno stanje! Probacu sutra kad dodjem na posao sa registrima da nesto uradim, inace sam pre i radio prepravke sa registrima kad su u pitanju neke igre za PC. Videcu sutra pa vam javljam inace mi stvarno ide na zivce...

Pozdrav za ekipu koja je zelela da mi pomogne u resavanju ovog famoznog problema! Situacija je dakle sledeca?! Probao sam i onu varijantu s registrima, medjutim nije urodila plodom! Jednostavno nece da ikonicu vrati na staro, mislio sam da ce formatiranje C particije (gde se nalazio OS) resiti problem no i to nije pomoglo! Dakle, dodje mi da zovem Bil Gejtsa i da ga licno pitam mozda i on ne bude znao 😀
No kad smo kod Bila, tu na poslu imamo jednu stariju gospodju koju smo nazvali, ni manje ni vise, nego kao doticnog spomenutog gospodina Bila! Zasto? Pa zato sto ume da namesti windows da ni sam Bil Gejts nebi umeo da resi taj problem 🙂
Eto tako je nastao i taj problemcic sa ikonicom! Da, jednom sam se sat vremena patio zasto na jednom racunaru nije radila mreza! Znaci sve sto mi je bilo logicno sam proverio ali nista nije pomoglo dok nisam na kraju zakljucio da je bila DISABLE-vana mrezna kartica!! Zasto? Pa zato sto je doticna gospodja mislila da smo konektovani na net modemom (ona dva monitorcica) pa je ladno disejblovala mreznu karticu! Zasto sve ovo pricam? Pa iz prostog razloga sto sumnjam da je ona to izvela i da ne mogu pronaci resenje kako to da vratim u prvobitno stanje! Probao sam i sa registrima i sa nekim skriptama ali jednostavno ne ide... Ko uspe da resi skidam kapu 🙂
Hvala na razumevanju, strpljenju i pomoci 🙂

Jedini nacin ti je da obrises obe particije. Sorry

Ma znam da je to izgleda jedino resenje ali volim sve da resim na onaj tezi nacin tj da se malo pomucim! Da, jos nesto da dodam. Kada izvucem shortcut-e za C i D particiju na desktop i kad pogledam icon path za oba shortcut-a za C normalno kaze C:\WINDOWS\SYSTEM\SHELL32.DLL dok za D prijavljuje gresku tj D:\SETUP.EXE.
Procunjacu jos malo po registrima ali sve sutra dok ne dodjem na posao... Hvala jos jednom svima na pomoci!

Nazad
Vrh Dno