Šta je novo?

Problem sa iGO 8 na HTC Xda Orbit

meanox

Slavan
Učlanjen(a)
12.12.2008
Poena
301
Da li neko moze da mi pomogne oko iGO 8 na HTC Xda Orbit. Imam problem oko nalazenja satelita. Tacnije, ne uspeva da nadje ni jedan satelit. Da li postoje neka podesavanja? Oko portova, brzine, vremena...?
Bio bih vam zahvalan ako bi neko postavio sva podesavanja za njega.
I jos jedno pitanje, da li ima potrebe da kupujem eksternu antenu za GPS ili mi ne treba, s' obzirom da ima u sebi GPS modul.

U napred hvala.

Ne znam koliko ce ti ovo pomoci, ali probaj.

Kod mene na HP navigaciji IGO8 ne nalazi satelit dok ne iskljucim autostart fabrickog softvera (koji je neka varijanta NavnGo), pa pogledaj da nije problem u necem slicnom.

Hmmm sve bi to bilo lepo kada bih uspeo da nadjem gde mu se iskljucuje to. :/

Imam isto xda Orbit i Igo8.3. Antena ti ne treba. Startuj Igo pa udji u SETTINGS pa GPS. Stavi port na 4 a Baud Rate 57600. Sad bi trebalo da nadje satelite. Da bi brze nalazio satelite skini program QuickGPS (verovatno ga vec imas na telefonu) i redovno skidaj update-ove (sam program te obavestava kad treba ponovo da skines update). Javi da li radi. poz

Probao, i na zalost ne radi i dalje.
Kazi mi molim te sta ti stoji u GPS podesavanjima u Start/Settings/System/GPS
Programs/GPS program port:
Hardware/GPS hardware port/Baud rate:
Access/(jel cekirano Manage GPS automatically

Programs: COM4
Hardware: GPS port none, baud rate 9600
Access: stiklirano

Cloud druze, dodjem ti pivo. :)
Svaka cast majstore. 3 dana sam se *****avao sa podesavanjima, pretrazio preko 30 foruma, sajtova.. vec sam bio spreman da kupim eksternu antenu....
Sve radi kao sat. :)
HVALA 10000000x

E, aj kad vec imas Orbit, reci mi jel si probao da instaliras WM6 ili WM6.5? Jel radi to na njemu. Ja sam nasao ROM za WM6 ali se ne usudjujem da ga isntaliram jos uvek. Citao sam kao da radi dosta brze sa "sesticom"

E drago mi je sto je proradilo. Posto Orbit ima bas malo program memorije (ram memorije) preporucujem ti sto "laksi" rom. Preporucujem ti SHADY313 LITE rom. U putanju je WM 6.5. Ja ga imam i odlicno radi, i nakon flashovanja ima celih 30mb slobodnog rama sto je odlicno.

Da bi stavio ovaj rom treba da otkljucas telefon (OBAVEZNO). Uputstvo imas ovde: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4607332&postcount=829

Rom skini odavde: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4309251&postcount=8

Pitaj ako ti nesto nije jasno da ne ostanes bez telefona.

Hvala za linkove, ali da se vratim na GPS. Elem, resili smo problem sa Gps Prijemnikom, on sada definitivn radi. Ali nikako da nadje satelit. Evo dve slike, kako bi ti bilo lakse da shvatis u cemu je problem.
Slika 1:
Na mapi u gornjem desnom uglu imam status baterije i satelita.. koliko sam shvatio. Ali meni se pokazuje samo ovako.

http://img8.imageshack.us/img8/8307/slika1i.jpg

A kada odem na pretragu satelita, tri zelena kvadratica trepere, nekad nadje signal, i to vrlo slab a nekada ne nadje nista kao sada na slici. Sve u svemu, ne funkcionise i dalje. :( :(
Slika 2

http://img528.imageshack.us/img528/3324/slika2t.jpg

Izvini sto su slike mutne ali ovo je najbolje sto sam uspeo. :/
Ubi me vise ovo. :(

Poslednja izmena:
preporuka ipak za neki YuE 6.1 rom ipak su mnogo brzi od SHADY313-romova (jedino sto su YuE na ruskom pa treba patch na engleski), ok je 6.5 i mnogo bolji sto se tice kontakata, kalandar, alarma itd ... ali ipak dosta brzi 6.1, mozes da probas i sa andrew82 solidan rom posle restarta oko 29mb rama

pusti duze da proba da se zakaci na satelit, mozda i 10-15 min, zavisi od roma, na YuE extra clean se zakaci za 20-tak sekundi, naravno ako nije telefon nakrcan sa programima, sa andrew82 mi se zakaci za nekih 1-2 minuta

ako oces manile i ostalo zaboravi na brzinu

Poslednja izmena:
Jel pokusavas iz auta da nadjes satelite?
Novija auta imaju na soferci neki premaz protiv UV zracenja i to ubija sve signale. Cak kod mene u uputstvu pise da predajnik za TelePay (ono automatsko placanje putarine po Evropi) treba staviti u crno polje iznad unutrasnjeg retrovizora jer tu nema premaza i da moze doci do problema pri ocitavanju ako se stavi na drugo mesto..
Dakle prvo probaj da nadjes satelite pod vedrim nebom.

Nazad
Vrh Dno