Šta je novo?

Problem sa IBM T22!!!Potrebna pomoc

spiderdiablo

Slavan
Učlanjen(a)
27.11.2007
Poena
301
Dobio sam ibm t22......instalirao sam mu win 98,skinuo drajvere sa ibm stranice,instalirao sve drajvere....i sve funkcionise,samo zvuk nece:mad::mad::mad:!
Meni je ovo prvo iskustvo sa ibm,mozda bi neko ko malo bolje poznaje racunare od mene mogao da mi pojasni sta da radim?! HVALA UNAPRED

A da probas da instaliras XP? Drajveri su ukljuceni u sam XP i bar ces znati da li je masina ispravna.

Probao XP,ali nece da ga instalira.100 puta probao da instaliram xp,ali ne ide...***

Hm.... pazi ja imam 3 takva laptopa.... 2 sa XPom i 1 sa W2k i sve radi.... mozda imas malo memorije ?

Meni se desilo da instaliram XP,probam sve zivo,instaliram vise puta drajvere i nema zvuka pa nema,i onda mi neko predlozi da ispritiskam"volume up"taster nekoliko puta,iako nisam u Windows-u imao onu"volume mute"ikonicu,isprobah ja to i... dobih zvuk!?
Ako nije do toga kod tebe,probaj da potrazis neki drugi drajver od onog koji imas,mozes da vidis sa nekim programom koji sluzi za trazenje drajvera,kao sto su Unknown device identifier ili My drivers,ili... pa trazi za taj hardver najnoviji drajver za 98-icu!
Pozdrav ,)

Heh ovo je toliko shashavo resenje da mora da upali :D

Poslednja izmena:
malo komplikovanije resenje je
da otvoris lap topic i vidis koji je cip
i da na www.driverguide.com nadjes drajver.
ali prvo probaj ono sto je rekao Lomnica_city, "zvuci sasavo ali ja cujem" :)

Poslednja izmena:
Nema potrebe da otvaras lap, procitaj samo model no. sa donje strane.

(tipa 2647-xxx)

Ne mora ni jedno ni drugo,najlakse je da sa recimo My Drivers skenira komponente,konektovan na net naravno,i on ce mu potraziti novije drajvere u odnosu na one koje vec ima,pa ako mu drajver za zvucnu nije najnoviji ovo ce mu naci noviji koji MORA da radi,ako ne uspe ovo sa"volume up"!?
Problem sa proizvodjacima laptopova je sto oni kupuju hardver kao OEM proizvode,znaci kupe milion zvucnih i ugrade ih sa nekim drajverom koji dobiju od proizvodjaca,malo tweakuju ako treba i to tako drze U NEDOGLED,sem ako se ne javi veliki broj korisnika koji imaju problema sa uredjajem pa da plate proizvodjacu za noviji drajver,a u medjuvremenu je recimo za tu zvucnu proizvodjac izbacio bar jos jednu-dve verzije drajvera koji resava probleme sa BIOS-ima ploca,bagove sa odredjenim programima,sa odredjenim kodecima,sa odredjenim OS-ovima,zato sam ja uvek za tu soluciju trazenja novijeg drajvera od proizvodjaca,pogotovo za bitne stvari tipa grafika,zvuk... nemoj da ti je to tesko!
Pozdrav ,)

Ja u opste ne mogu da pustim pesmu.
kad pustim pise nesto da nema hardware,tako nesto.
A kad sam ga dobio radio je zvuk,pa ja ko nesto oborio sistem i s.j.*** sve!
Hvala dobri ljudi!!!:)

evo sta pise(kad hocu da pustim spot)--->
Cannon play back the audio stream:no audio hardware is available,or the hardware is not responding.
A mp3 pusti,al ne cuje se nista!Probao sam ono sa tasterima za pojacavanje,smanjivanje...al nece pa nece.AAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!

Ako je radila pre nego sto si oborio sistem onda mora da radi opet cim ubodes pravi drajver za nju,da ne radi otkako si ga dobio mogli bi da posumnjamo i da je riknula,desilo se i meni to sa kompom jednog zeme,nema uzemljenje pa bije struja kad god pipnem kuciste i ne radi modem i ne znam sta jos,izgleda sprzila struja,nadam se da to kod tebe nije problem,jer onda mozes da ga bacis posto tako staru plocu neces naci a i da nadjes ne isplati se popravka!?
Pozdrav ,)

Nazad
Vrh Dno