Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
Imam monitor Samsung 793df,kad mu promenim refresh na 85 hz on i dalje stoji na kao po defoltu na 60Hz(pise 85Hz ali ja vidim da i dalje treperi monitor kao na 60),umara mi strasno oci,molio bih vas da mi neko pomogne tako sto ce mi ponuditi moguce resenje,inace cu oslepeti!
Ja sam imao tu situaciju sa Hansol 900P monitorom kod koga jednostavno drajveri nisu dobro očitavali DDC informacije koje govore koje su maksimalne rezolucije i refresh rate monitora.
Potraži negde u drajverima opciju da ručno podesiš DDC informacije i stavi koja je maksimalna rezolucija za tvoj monitor i podesi neki veći refresh kao maksimum (moraš posle da paziš ako menjaš rezolucije da ne podesiš neku koja nije podržana na tvom monitoru). Posle toga moraš još jednom da mrdneš refresh da bi se "primio".
Ovo su moja iskustva sa ATI-jevom kartom i drajverima, ali verujem da je isti princip i kod NVidia-e.
Ja sam imao tu situaciju sa Hansol 900P monitorom kod koga jednostavno drajveri nisu dobro očitavali DDC informacije koje govore koje su maksimalne rezolucije i refresh rate monitora.
Potraži negde u drajverima opciju da ručno podesiš DDC informacije i stavi koja je maksimalna rezolucija za tvoj monitor i podesi neki veći refresh kao maksimum (moraš posle da paziš ako menjaš rezolucije da ne podesiš neku koja nije podržana na tvom monitoru). Posle toga moraš još jednom da mrdneš refresh da bi se "primio".
Ovo su moja iskustva sa ATI-jevom kartom i drajverima, ali verujem da je isti princip i kod NVidia-e.
Hvala ti puno na brzom i vrlo korisnom odgovoru. Inace ja bas imam ATI graficku Radeon 8500, i bas je bio problem u DDC podesavanjima. Pokusavao sam da eksperimentisem sa raznim kombinacijama (I na kraju stavio max. rezoluciju 1280x1024 i max refresh 85Hz) i nakon restarta uspeo da vratim na stari dobri refresh i sad odmaram oci... Pozdrav :wave: