Šta je novo?

Problem sa HP1020, spooler subsystem app

BoskoS

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2006
Poena
319
Pozz,

Dakle, odjednom je komp izbacio prozor na kome je pisalo spooler subsystem app error...
Otisao sam na sajt http://support.microsoft.com/kb/324757 i i izgleda zeznuo celu stvar!

Pratio sam sledece korake:
1. (brisanje svega iy ova dva direktorijuma)
* C:\Windows\System32\Spool\Printers
* C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86

2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86\Drivers
otvorio sam Version-3 i obrisao sve odatle

3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors
i obrisao sve sem
* BJ Language Monitor
* Local Port
* PJL Language Monitor
* Standard TCP/IP Port
* USB Monitor

4. Print Spooler service radi

Kada ubacim HP 1020 u USB Port, apsolutno se nista ne dogodi! Komp ne izbacuje obavestenje da je bilo sta ubaceno u usb!
Odavde sam skinuo drajvere za stampac
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...&prodTypeId=18972&prodSeriesId=439423&taskId=

i to se lepo sve instalira, ali bez ikakvog efekta, kao da nisam nista ni instalirao!

POMAGAJTE!!!!

hvala...

ps nisam sacuvao registry pre nego sam obrisao ove stvari, naravno....

Pozz,

Dakle, odjednom je komp izbacio prozor na kome je pisalo spooler subsystem app error...
Otisao sam na sajt http://support.microsoft.com/kb/324757 i i izgleda zeznuo celu stvar!

Pratio sam sledece korake:
1. (brisanje svega iy ova dva direktorijuma)
* C:\Windows\System32\Spool\Printers
* C:\Windows\System32\Spool\Drivers\w32x86

2. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Environments\Windows NT x86\Drivers
otvorio sam Version-3 i obrisao sve odatle

3. HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Print\Monitors
i obrisao sve sem
* BJ Language Monitor
* Local Port
* PJL Language Monitor
* Standard TCP/IP Port
* USB Monitor

4. Print Spooler service radi

Kada ubacim HP 1020 u USB Port, apsolutno se nista ne dogodi! Komp ne izbacuje obavestenje da je bilo sta ubaceno u usb!
Odavde sam skinuo drajvere za stampac
http://h20000.www2.hp.com/bizsuppor...&prodTypeId=18972&prodSeriesId=439423&taskId=

i to se lepo sve instalira, ali bez ikakvog efekta, kao da nisam nista ni instalirao!

POMAGAJTE!!!!

hvala...

ps nisam sacuvao registry pre nego sam obrisao ove stvari, naravno....
promeni USB kabela i vidices da je di njega sa drugim usb kabelom ce taj printer da radi besprekorno

evo, prodje mnogo vremena od pojavljivanja ovog problema!

Naime, reinstalirao sam Win, ali se problem opet juce pojavio!

Prosli put sam ga resio tako sto sam registry vratio 14 dana unazadm i sve je radilo besprekorno. Pre jedno 2 meseca, opet nema stampaca, pa sam reinstalirao sistem. Sve radilo odlicno - do juce!

Da li neko mozda ima resenje za ovo? Mislim, ne verujem da je kabl, jer radi kada se vrati registry i kada se reinstalira Win!!!

Hvala

u pravom smislu poje8e ti se registry windows-a izvuci neki ghost od ranije i to ti je to.
Jednom prilikom sam imao isti problem i svi stampaci osim lbp 810 su radili. Bio sam ubedjen da je crkao chip na plochi stampaca. Posle 8 meseci stajanja na polici i reinstalacije windowsa mali radi kao singerica.

Štampac je danas prestao da radi i na drugom racunaru iz mreze! Videcu, mozda je stvarno do kabla....

Ne, nece da radi ni sa novim kablom! Nemoguce da niko ne zna u cemu je problem... :(

Sigurno nije resenje formatiranje sistema, jer se problem vraca!

Da li instaliraš neki softver nakon vraćanja image-a? Možda ga neki određeni program ubija / pravi konflikt.

Pa cudno mi je da neki program sa kojim je godinama radio normalno, tek tako pocne da ga ubija...

Citam po raznim forumima ono resenje od Microsofta, i kako su ljudi yahvaljujuci njemu resili probleme... meni vec 2 puta na 2 raylicita kompa nije uspelo!!!

u medjuvremenu sam otkrio rešenje ovog problema!

Loša verzija Windowsa! U stvari, genijalna je, ali se ne slaže sa 1020... Mora da se menja Win XP!

Ok, ovo se nastavlja, čak i sa drugim sistemima...

za sada, imam privremeno rešenje

u Command Promptu se kuca

net stop spooler
del /Q /F /S "%systemroot%\System32\Spool\Printers\*.*"
net start spooler

i to rešava problem.... ali ne sasvim, opet nakon nekog vremena prsne!

Da li neko ima drugo rešenje?

imas neki virus il malware koji ti petlja oko print spula i to te zeza konstatno.

Instalirani Avira i SUPERAntiSpyware ništa ne pronalaze?

neki predlog?

uradi backup masine te sa kojom su poceli problemi.
formatiraj hard, sve particije.
digni osnovni sistem i istaliraj drajver. Probaj stampu.
Ako sve radi kako treba resio si problem.
Nemoj da stavljash nishta na taj racunar samo instalirash svez win i drajver od printera. Nishta drugo ne stavljaj nikakav ext hdd flesh il sl.
da budesh siguran da ti je masina cista.
A posle ti vidi sam shta je najbolje dal ces da probash da ochistish sistem od problema sa nekim anti malware i virus programom il cesh da pravish sve od pocetka.

Nazad
Vrh Dno