Šta je novo?

Problem sa HP P1005

Kristijan

Slavan
Učlanjen(a)
03.05.2008
Poena
309
Imam HP P1005 laserski stampac.Lepo stampa ali je problem u tome sto nece da vuce papir.Ponekad povuce sam ali skoro uvek moramda sam da ga "uguram">Da li postoji resenje za ovaj problem?

Ako nece da povce pravilno ubacen papir nosi ga na reklamaciju....

Kako misliš neće da vuče? Znam da neki od sličnih modela prave problem sa kvalitetom papira (naravno da ti zbog ovoga neće zameniti štampač).

Kakav je po kvalitetu ovaj stampac? Hteo sam dosad da kupim onaj crni Canon LBP2900, a sad sam u Metrou video ovaj HP na akciji za nekih 5500 din. Da li koristi isti toner kao 1018 i 1020?

ne nije isti koristi toner CB435A ,manji mu je kapacitet od tonera iz serije 1018/20

znao sam da postoji u necemu fazon sto je jeftiniji. Cuo sam od drugara koji ga je kupio da je puno sporiji od svoje brace 1018 i 1020, kao i LBP2900.

generalno kako dolaze noviji modeli, to su jeftiniji ali i manje robusni. kada se uporede cene od pre 10g i ovo sada nije ni cudo sto je kvalitet takav.

P1005 je bezveze, imam i njega i P1505 i ne valjaju ništa, ne samo zbog malog kapaciteta toner kasete (u slučaju 1005) već i zbog mehanike uredjaja.
Za manje para sam kupio ML2010 i mnogo je bolja mašina od HP-a, a tek ML3051 e to je makina, toner kaseta za 8000 kopija, duplex, network, proširiva memorija, lpt i usb port a košta oko 200€. Grijač mu je metaliziran nema fuser film kao HP i odavno nisam vidio bolji printer.

Da li si probao ML-1640 ? Kakav je u odnosu na ML-2010 ?

u mnogo je buke oko Samsunga kao lasera. neki ga bas nagrdise. u toj najnizoj cenovnoj klasi nemozemo da ocekujemo extra pouzdanost . ali u svakom slucaju moze lepo da obavi posao u kucnoj upotrebi.

Ukoliko vam treba crno bela štampa laseri su mnogo povoljniji od ink jet-a plus ne može da mu se zapeče glava tako da je pogodiniji i za periodičnu štampu.
2010 nisam probao ali sam čuo dobre komentare o njemu, 1640 je entry level model i zadovoljava sve osnovne potrebe, ukoliko vam treba duplex štampa i nije vam frka da date malo više para 2850DR bih ja preporuchio.

e, zaboravio sam da kažem da HP P2014/2015 je isto odlična mašina, doduše košta oko 200€ ali je stvarno dobra.

Za tu sumu se dobijaju vec ozbiljniji stampaci u pogledu exploatacije. Treba proceniti obim stampe to uzeti prilikom odabira stampaca.

Nazad
Vrh Dno