Šta je novo?

Problem sa HP Color LaserJet CP1215

bluster

Cenjen
Učlanjen(a)
23.01.2010
Poena
151
Koristim ovaj stampac vec par meseci. Pre jedno mesec dana narucio sam prah i napunio kertridze i od tad pocinju moje nocne more. Naime, imam dva problema.

1. Crna i plava boja mi ostavljaju tragove na papiru (primera radi, odstampam kvadrat u vrhu papira i on se periodicno ponavlja odozgo na dole na rastojanju od jedno 57mm s tim sto je sve bledji i bledji)

2. Ovaj drugi problem je mnogo mnogo veci a verovatno i ozbiljniji.
Ne mogu nikako da kalibrisem stampac. Pustim po tri puta uzastopno "calibration" u njegovom toolbox-u ali nista se ne menja. Boje mi se razilaze na papiru tako da kad hocu da odstampam recimo kvadrat koji je ima crnu ivicu i unutra je crven, ta crven aboja mi pobegne kako sa leve strane kvadrata tako i sa desne i dole. Zamalo promasi ceo crni okvir. Skidao sam i optiku i cistio je ali situacija nije ni malo bolja. Cak sto vise pogorsala se.

Ljudi pomogajte. Sta da radim?

oce to batice, oce ja sam 4 puta punio te kolorce.
Ako ocesh otisak kao ranije idi kupi komplet kertridza.
Toner kod nas nema adekvatan za kolor kertridze. U pitanju je toner koji daje glossy otisak a ti si sipao neko ****** od 2600 il slichno koje ne prolazi.
Pozdravi tog shto ti je prodo tonere jel su ti sada propali i bubnjevi koje je taj toner ostrugao.
Ako si strpljish posalji mi poruku na private.
Naime dobio sam jedan komplet kolor tonera i chipova za taj model.
Chekam rezultate. Kad stranka bude dosla na 90% potrosnje cipa i sve bude u redu, mozemo da pricamo o dopuni tvojih. Dotle ne radim te kertridze vishe. 4x sam platio toner + 2 po 3 bubnja tako da sam u minusu samo tako za iste.

Vidim ja da sada mogu samo da ga bacim. Hteo sam da prodjem jeftinije ali ***a...
Probao sam sve zivo ali nema nikakvog rezultata.

Koristim ovaj stampac vec par meseci. Pre jedno mesec dana narucio sam prah i napunio kertridze i od tad pocinju moje nocne more. Naime, imam dva problema.

1. Crna i plava boja mi ostavljaju tragove na papiru (primera radi, odstampam kvadrat u vrhu papira i on se periodicno ponavlja odozgo na dole na rastojanju od jedno 57mm s tim sto je sve bledji i bledji)

2. Ovaj drugi problem je mnogo mnogo veci a verovatno i ozbiljniji.
Ne mogu nikako da kalibrisem stampac. Pustim po tri puta uzastopno "calibration" u njegovom toolbox-u ali nista se ne menja. Boje mi se razilaze na papiru tako da kad hocu da odstampam recimo kvadrat koji je ima crnu ivicu i unutra je crven, ta crven aboja mi pobegne kako sa leve strane kvadrata tako i sa desne i dole. Zamalo promasi ceo crni okvir. Skidao sam i optiku i cistio je ali situacija nije ni malo bolja. Cak sto vise pogorsala se.

Ljudi pomogajte. Sta da radim?

Resetuj štampač za kalibraciju. Nađi na netu uputstvo za hardver reset.

ja sam ih reciklirao nekoliko stotina komada i rade bez problema. Ima mala caka sa DB koji pravi probleme sa prljanjem, prosipanjem. Taj problem sa gostovanjem je do PCR-a, mijenjaj ga i bit će sve kako treba, a ovaj drugi hm, bilo bi interesantno promijeniti sve toner kasete pa onda opet probati da li radi istu stvar.

Pa sumljao sam i ja na PCR ali nisam imao neki rezervni da probam. Hvala na informaciji.

Evo saljem vam skenirani test page na kome se vidi kakav otisak daje stampac.
viewer.php

ja sam ih reciklirao nekoliko stotina komada i rade bez problema. Ima mala caka sa DB koji pravi probleme sa prljanjem, prosipanjem. Taj problem sa gostovanjem je do PCR-a, mijenjaj ga i bit će sve kako treba, a ovaj drugi hm, bilo bi interesantno promijeniti sve toner kasete pa onda opet probati da li radi istu stvar.

Meni se dešavalo, da se ne poklapanja boja sredi samo od sebe kada promenim set kaseta ili čipova.

Nazad
Vrh Dno