Pozdrav svima. Pre dve godine kupio sam monitor Samsung S23B350HS 2ms pre otprilike dva tri meseca pojavile su mi se horizontalne linije koje su na ovim slikama
. Monitor sam probao da priključim i preko standardnog VGA kabla i DV adaptera i preko HDMI i preko svih konektora su se linije pojavljivale. Takođe sam monitor probao da nakačim na laptop i SBB D3 reciver preko HDMI porta i na svim uređajima ima prikazane linije. Pošto je bio pod garancijom odnet je u servis firme gde je kupljen ( prodavnica u Pančevu kompanije iz Čačka) odakle mi je posle dve nedelje vraćen sa izveštajem da "navedeni kvar nije detektovan". Po dolasku u radnju da preuzmem monitor sa servisa kada su mi to saopštili tražio sam da monitor priključe ispred mene na neki od njihovih uređaja kako bih se uverio da je zaista tako. Kada su privezali monitor linija stvarno nije bilo takođe kada sam ga doneo kući isto ih nije bilo. Računar sam normalno ugasio a monitor je ostao na stand by modu preko noći. Ujutro kada je računar uključen linije su se pojavile nazad. Koristio sam monitor preko dana normalno i linije su se vremenom pojačavale. Uveče kada je računar gašen razvezao sam skroz monitor. Ujutro kada sam sve privezao ponovo nije bilo više linija da bi se tokom dana opet pojavile. Nazvao sam firmu gde je kupljen objasnio da su se linije pojavile ponovo i monitor je odnet ponovo u servis. Posle nekoliko dana nazvao me je serviser i popričali smo malo o kvaru. Nakon razgovora rekao je da sve što sam mu opisao ukazuje na to da je panel u pitanju ali da on ne može da menja panel dok ne vidi kvar u servisu. Danas skoro posle 30 dana od tada sam ih nazvao da vidim šta se dešava i rečeno mi je da je 14.10.2014 godine radni nalog zatvoren a u opisu stoji da je monitor inttezivno testiran 5 dana i da je 3 dana držan na stand by modu i da ponovo navedeni kvar nije ustanovljen. Za to vreme na isti računar kod kuće sam probao stari 15 inc CRT monitor koji radi bez ikakvih problema preko dv adaptera, takožđe sam od drugara uze LED monitor i priključio ga preko DV i HDMI porta na rezoluciju 1080p i nije bilo nikakvih problema. Takođe sam probao i sa OCCT i Furmark burn test grafičke karte, gledao sam voltaže, temperature i sve je ok. Igrao sam igreice najnormalnije, gledao filmove i uopšte se te linije ne pojavljuju na drugim monitorima tako da sam siguran da je grafička sasvim ok.
Sobzirom da mi je garancija istekla u periodu dok je monitor bio u servisu sada mi je frka da preuzmem monitor sa reklamacije koji će valjda ovih dana stići jer šta raditi ako se linije vrate a poprilično sam siguran da je monitor u pitanju. Ako se linije budu pojavile razmišljam se da monitor odnesem u neki od TV servisa i da mi ustanove kvar a onda izveštaje od tog servisa i servisa kompanije iz Čačka da odnesem u tržišnu inspekciju.
Da li je neko imao sličnog iskustva i da li neko od vas ima možda neku ideju ako je monitor zaista ispravan šta onda izaziva te linije? Šta raditi u ovakvoj situaciji?

Sobzirom da mi je garancija istekla u periodu dok je monitor bio u servisu sada mi je frka da preuzmem monitor sa reklamacije koji će valjda ovih dana stići jer šta raditi ako se linije vrate a poprilično sam siguran da je monitor u pitanju. Ako se linije budu pojavile razmišljam se da monitor odnesem u neki od TV servisa i da mi ustanove kvar a onda izveštaje od tog servisa i servisa kompanije iz Čačka da odnesem u tržišnu inspekciju.
Da li je neko imao sličnog iskustva i da li neko od vas ima možda neku ideju ako je monitor zaista ispravan šta onda izaziva te linije? Šta raditi u ovakvoj situaciji?
Poslednja izmena: