Šta je novo?

Problem sa hijeroglifima

nOgAsHoOt

Cenjen
Učlanjen(a)
30.12.2010
Poena
154
Problem je zapoceo tako sto je tokom noci nestalo struje (iskljucenje/ukljucenje na kratko) i kad sam sledeci put upalio racunar pojavili su mi se hijeroglifi umesto fonta koji sam postavio. Uradio sam kompletan reinstal racunara stavio novi windows 7 i sve. Sve je radilo ok. Sinoc sam ga stavio da se ugasi tj. imao je ono podeseno za 30 min da se sam ugasi, i jutros kad sam ga upalio ponovo su se pojavili hijeroglifi. Neki su mi rekli da probam sa drugim crackom za windows i druge drajvere. I tako ja opet uradim ponovnu instalaciju novog windows-a, novi crack za windows, nove drajvere sve novo, racunar radi 5 dana normalno i onda danas ugasim racunar da bi ga ocistio kad ono opet hijeroglifi pa jel ovo moguce ? sad stvarno ne znam sta je ovo. Skinuo sam i nod 32 pustio ga nista sumnjivo nije nasao Jel ima neko ideju sta bi moglo biti, i kako da razresim problem ? jer svake nedelje da instaliram po 2 puta windows nemam nameru !
Evo vam slika nasta to lici : http://img404.imageshack.us/img404/3182/asdasdwe.png

jedini logičan odgovor je virus ili ti zbog nečega windows pređe na arapski, kineski japanski pa otud takav prikaz (virus?) ili da ti se promeni default font na nešto čudesno... ostalo sve mi zvuči ...
pokvaren hardware bi doveo do toga da se ne pali, ili restartuje komp...
možeš i preventivno zabraniti sleep i hibernaciju...
instaliraj ponovo stavi npr kaspersky trial odmah i zabrani windows update za svaki slučaj

Poslednja izmena:
jedini logičan odgovor je virus ili ti zbog nečega windows pređe na arapski, kineski japanski pa otud takav prikaz (virus?) ili da ti se promeni default font na nešto čudesno... ostalo sve mi zvuči ...
pokvaren hardware bi doveo do toga da se ne pali, ili restartuje komp...
možeš i preventivno zabraniti sleep i hibernaciju...
instaliraj ponovo stavi npr kaspersky trial odmah i zabrani windows update za svaki slučaj
Pustio sam kaspersky, nasao je neka 4 komada ali cini mi se da to uopste nije virus sto je nasao ali ajd sad cemo videti sta ce se desiti.

Promenio ti je se default font na Wingings ili tako nesto. Prosto ga vrati nazad i uradi chkdsk.

Ali ovde pisu kako da otklonim kvar a ja ne vidim ni sta pisem ni sta sam otvorio ni nista, ovo jednostavno nije moguce odraditi po tom uputstvu.
Instalirao sam novi windows stavio kaspersky, skenirao nasao je neke gluposti obrisao, skinuo sam jos malwarebytes jos snjim malo procesljao i sad radi normalno nisam jos gasio racunar da vidim da li ce se vratiti hijeroglifi.

Pa šta čekaš,restartuj pa da vidiš na čemu si...

To je virus Champollion, ide okolo i menja fontove na hijeroglife :d

Nazad
Vrh Dno