Šta je novo?

Problem sa HDMI-jem

Učlanjen(a)
18.05.2008
Poena
320
Imam Samsung LCD 37` koji sam povezao sa kompom preko HDMI kabla (duzine 15m). LCD ima 3 hdmi ulaza, od kojih samo HDMI 2 daje dobru sliku. Cim kabl prebacim u ostala 2 ulaza slika se pokvari (osvezavanje i rezolicija se spuste, i ne mogu da modifikujem). Neki lik mi rece da je to OK jer su karakterisitke ulaza drugacije.

Sta vi mislite?
Unapred hvala.

Sve je u redu, cini mi se da i u uputstvu pise da se komp povezuje na hdmi2.Uglavnom ja sam isto svoj lcd 40" tako povezao i sve radi super.

Imam Daewoo 32" TV i hocu da ga povezem na pc...na tv-u imam 1 HDMI ulaz a na grafickoj DVI..Pa me zanima da li je slika bolja kada povezem preko HDMI kabla i adaptera nago preko onog obicnog plavog...znaci kabal HDMI-DVI ili obican kabal za monitor..hvala unapred

^ +1
Iako nema preterano logike (barem sa strane graficke kartice) da bude neke velike razlike u kvalitetu u poredjenju ove dve solucije, ja sam ipak primetio razliku (Sony FullHD TV) i takodje preporucujem DVI-HDMI konvertor + HDMI kabl.

Pozzz

Sve je u redu, cini mi se da i u uputstvu pise da se komp povezuje na hdmi2.Uglavnom ja sam isto svoj lcd 40" tako povezao i sve radi super.

Koliko sam citao na netu mislim da je razlika u hercazi HDMI ulaza, zato treba da se obrati paznja kako povezati HDMI.

Imam Daewoo 32" TV i hocu da ga povezem na pc...na tv-u imam 1 HDMI ulaz a na grafickoj DVI..Pa me zanima da li je slika bolja kada povezem preko HDMI kabla i adaptera nago preko onog obicnog plavog...znaci kabal HDMI-DVI ili obican kabal za monitor..hvala unapred

^ +1
Iako nema preterano logike (barem sa strane graficke kartice) da bude neke velike razlike u kvalitetu u poredjenju ove dve solucije, ja sam ipak primetio razliku (Sony FullHD TV) i takodje preporucujem DVI-HDMI konvertor + HDMI kabl.

Pozzz

DVI = HDMI, a ako imate ATi graficke kartice onda mozete i zvuk da terate kroz DVI konvertor (samo onaj sa celim pinovima sto dolazi uz graficku karticu, drugi HDMI konverteri nece raditi) + HDMI kabl + HDMI drajvere sa ATijevog sajta.

Video sam slicno resenje teranja zvuka kroz VGA + dodatna stereo bananica, ali to mi deluje smesno i prevazidjeno :)
VGA%20with%20audio%20cable.jpg

Sto se tice kvaliteta slike, ja primecujem razliku izmedju VGA i HDMI na FullHD TVu, bolji je HDMI u svakom slucaju.

Pise u uputstvu za TV da se racunar kaci iskljucivo na HDMI2 i nema sta dalje da se pametuje :)

To ti zavisi od graficke a nisam siguran za seriju 3000 od ati-a da salje i zvuk, ili ti nevalja adapter dvi-hdmi kod mene od tri samo jedan ima zvuk.

Btw samo da dodam: Ako imate ATi karticu i DVI > HDMI adapter obratite paznju na koji DVI konektor kacite, jer izgleda da samo jedan obelezen DVI konektor (u mom slucaju Asus 4850 kartica, zuti) fura zvuk preko DVIja.

I kod mene sam jedan ima i zvuk isto 4850 PowerColor.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno