Šta je novo?

Problem sa HDD :)

aca nis

Cenjen
Učlanjen(a)
19.12.2013
Poena
154
Pozdrav drustvo :D Zadnjih 7-10 dana mi na monitoru povremeno izlazi obavestenje da imam problem sa HDD-om, sve sve vidi na slikama :) Skinuo sam trial veriju HD TUNE Pro 5.60 i pustio da izvrsi diagnostiku i izbacilo mi je sledece rezultate na slikama, ps HDD je vrlo tih i skoro necujan isto kao i prvog dana, nista ne skljoca i slicno, i da mi ne izlazi povremeno na monitor ovo obavestenje i takodje kada palim komp (na samom pocetku, pre windowsa, izbaci dijagnostiku HDD status bad, i moram da pretisnem F1 da bi nastavio ulazak u Windows, a drugih apsolutno nikakvih manifestacija da je los nema... od kad je kupljen nikad nije vadjen iz kucista i slicno, kuciste otvarano samo 1 u par meseci radi usisavanja prasine.. disk je kupljen aprila 2011te,kao i ostatak kompa, verovatno je ovo nepotreban opis, ali eto da napisem za svaki slucaj, e sad sve u svemu, na osnovu ovih slika i vaseg velikog znanja i iskustva, molim Vas kazite mi u kakvom je stanju ovaj HDD, da li da kupujem novi, ili ovaj moze da se popravi? :)

Izvinjavam se ako postavljam glupo pitanje, da li je to ovaj test kao ovaj sto sam uradio na ovoj slici 20160301_195158[1].jpg ? :D

Skini Hard Disk Sentinel 4.71 imas sigurno preko 1000 losih sektora , vreme je da menjas hard disk.

20160301_211142[1].jpg

Ne pise mu se dobro :D znaci promena hitno ili? Ps jel se moze on popraviti negde i tome slicno? Da mi ne izlazi ono obavestenje ja bi mislio da radi perfektno, jer radi brzo,necujno i pouzdano kao svajcarski sat :D jel postoji neka reparacija za ovakav problem ili ne?

jel treba neki poseban test da uradim u Sentinel-u?

Poslednja izmena:
Ne, gotov je nažalost.

Što pre prebaci bitne podatke na drugi hard/fleš disk.

PS: Filmovi i pesme nisu bitni podaci. ;)

Nabavi praznu flesku i skini HDD Regenerator , nadji aktiviranu verziju i podigni na flesku i kada bootuje krenuce popravka losih sektora , ne ocekuj mnogo ali koliko moze popravice.

Na laptopu vec godinu dana mi pise da imam jos 7 dana fore...
Sentinel kaze 400 i kusur, skeniranje naslo 3...HDD Regenerator nije nasao nista.
Ali je popravio i sad stoji 8 dana.:d nemam nista bitno na njemu sluzi samo za surf, filmove muziku...

ako su 'grupisani' ja bi pokusao da ih izolujem u jednu particiju. trebalo bi proveriti i sa chkdsk fajlsistem nakon "popravke" regeneratorom.

Zanimljivo da se meni isto juce desilo na drugoj masini. Isto imam W7 (32bit) na njemu :)

Uradio checkdisk i nema vise upozorenja. Inace je taj hard falican vec godinama, nego je sekundarni mator komp pa mi nije do bacanja para na njega. Nek radi dok ne crkne. Hard je u istom stanju kao pre nekoliko godina btw.

Mislim da je MS svoje prste umesao jer sam izgasio WUpdate pa ne mogu da mi zavaljaju desetku...

Ja da kažem moje iskustvo od pre 2 godine. Isto tako bilo, Windows prijavljivao problem sa hdd, sentinel izbacio mnogo loših sektora i ja kupio novi hard. Guglajuci našao sam neki program koji se bootuje sa cd-a Siren se čini mi se zvao. Imao dosta nekih alata al ja koristio taj za "popravku HDDa". U suštini šta radi je to da formatira hard i onda ceo hard ispuni jedinicama. I to je pomoglo
Evo sad ga koristim kao externi

taj cd je verovatno "Hiren's". popunjavanje nulama moze svaki linux, a i windows sa dd programom.

Pozdrav drustvo :D evo ja kupio novi HDD, (instalirao windows 7 ultimate 64), prebacio na njega sve sa starog, ovaj stari problematican formatirao i sad stoji prazan u kesi :D e sad vidim da ste pisali da postoje ti programi za regeneraciju diska, pa molim vas napisite mi koj da skinem, i kako da ga podesim da radi? :D Imam mikro maticnu plocu pa sam morao da skidam napajanje i prokljucak sa DVD-a kad sam hteo da povezem istovremeno novi i stari HDD, eto i to da napomenem ako nesto znaci, uglavnom stari bi sad bio sekundarni, e sad kakva je procedura sa tim nekim program da pustim da opravi ovaj stari HDD koliko je to moguce :D ??

izgleda da je najpopularniji 'hdd regenerator', mada mislim da bi manje-vise dobio isto ako bi prebrisao nulama ceo disk sa 'dd'.
u svakom slucaju, nemoj se (previse) oslanjati na takav softwer.

Da li moze neko da mi napise serial number za HDD regenerator 1.71 ?? ovde ili u inbox?? Hvala beskrajno unapred :)

ne treba ti,nista regenerator ne radi sto write+read+write test u sentinelu ne radi.razlika izmedju toga i obicnog punjenja nulama i jedinicama je sto sentinel/regenerator los sektor pokusavaju da obeleze da ih hard ne koristi,ali sve to na kraju daje slabe rezultate tj retko pomogne.ne postoji magican softver,99 posto problema je fizicke prirode i tu spasa nema.izvlaci podatke dok mozes,prezali disk,recikliraj ga i zivot ide dalje.

kolko znam i 'obicno punjenje nulama' obelezava lose sektore. odnosno HDD ih automatski mapira, koji god softver im pristupao. bar dok ima rezervnih.

Joj ljudi kako vi mene umete da preplašite sa tim problemima, tj. sa tako ranim i brzim crkavanjem hardova.
Evo ja imam WD Caviar 640GB SATA2......već mašala godina....piše mu remaining lifetime oko 100 dana....ali radi kao munja.....niti je pao health ili performansa.
Hajd' skoro sam uzeo WD Blue 1TB 7200rpm SATA3.....i NADAM SE da se neće ništa desiti.....tj. molim Boga...

Zdravo drustvo :D :wave:Uradio sam HDD regenerator, pise da je sredio 137 bad sectora ali i dalje je healt critical, odavno sam kupio nov HDD.. ali fora je sto kada sam (izvinite na nestrucnim izrazima) pravio od fleske hdd regenerator (tako je trazio HDD regenerator da napravim nesto kao bootabilni uredjaj od CD-a ili od fleske i ja koristio flesku), sad umesto of fleske koja je imala 8 GB, prepoznaje windows samo 2GB, i fleska se promenila ime u HDDREG (i regenerator je progutao 6 gb od fleske),:smash: i sad ne samo da nisam popravio stari HDD nego mi je i na fleski smanjena zapremina na samo 2 GB.. :mad:da li neko zna kako da vratim flesku na 8 GB?? Isao sam na format, ali nije pomoglo, prazna je a ,isto stoji 2 gb moguce zapremine, isao i na properties i tamo u podesavanjima nasao velicina maximalna da se podesi je oko 1950mb..
Da li zna neko kako da vratim zapreminu fleske na 8 GB?? :D

Nazad
Vrh Dno