Šta je novo?

Problem sa HDD

MilanBre

Slavan
Učlanjen(a)
13.01.2015
Poena
215
Pozdrav. Imam izgleda problema sa HDD. Kada ga upalim prvi put u novom danu on obavezno zakove, odnosno zamrzne se slika i nista ne pomaze sem grubog restarta. Kada se ponovo digne kao da nista nije bilo. Desilo se danas da je par puta pucalo, tj oko 4 puta da mi se desila ista situacija. Nije do sistema jer mi se desilo isto na linuxu, odnosno na Kubuntu. Skinuo sam HDD regenerator, ubacio na disk i bootovao sa njega, skenirao je i nista nije nasao, nijedan jedini bad sector. Sta mu moze biti? Misljenja.

Da li si nesto menjao u skorije vreme, pa to sada odjednom krenulo da ti se desava?

Instaliraj Hard Disk Sentinel i vidi sta kaze za Health i Performance. Treba sve da bude na 100%.

Napajanje, ploča, neki USB uređaj... Nema ti druge nego da kreneš sa eliminacijom, a ne bi bilo zgoreg da napišeš koje komponente imaš i koliko su stare.

Nvidia gt force 9600 je iz 2008 i ona me nikad nije izdala.
Procesor je star oko 4 godine ali je kvalitetan, masina bato kao i maticna jer mi zajedno otisla sa procesorom i pod garancijom zamenjena. Hard je isto iz 2008 godine.
Hard Sentitel mi pokazivao jos dok sam bio na sedmici 50 bad sectora i healt na 50 dok je perfomance bio na 100 odsto. Medjutim, ja sam pre toga vec regeneratorom popravio hard ali evo sad nista ne detektuje. Sentitel izgleda da detektuje te sektore koje se ne koriste, tj odvoljeni su od upisivanja i citanja. Danas sam promenio misa, bezicnog i vratio sam se na stari bezicni mis i od tad nema pucanja. Da li je moguce da mis moze da zakove i na windowsu i na linuxu?

Tesko da moze mis da utice na to, ali opet sa gremlinima se nikad ne zna. :D

Verovatnije da je hard u pitanju.

Poslednja izmena:
Imao sam i ja slican problem. Doduse nije zamrzavao svakog dana, nego u proseku jednom nedeljno.

Hard disk sam uzeo drugi i na njemu stavio sistem, opet isto. Procesor sam kupio (ne zbog toga) promenio, opet isto. Instalirao osmicu opet nista. I jedan dan dok ga cistio iskljucio sam stari kuler koji je bio smesten na prednjem delu kucista i poceo u zadnje vreme opasno da stvara buku i od tada da kucnem u drvo sve radi bez zamrzavanja. Doduse u isto vreme sam pomenio antivirus, sa avasta preso na pandu, pa mozda je i to imalo uticaja :)

Zanimljivo je da se nista ne desava kad se racunar zagreje, igrao dva ipo sata pes 2013 a da nije zastekao, za dva dana ga otvaram i cistim. Videcu sutra da li ce zakovati odmah. :D

Ma ni kod mene nije zamrzavao kada ga opteretim, ali provalio sam da je uvek zamrzavao kada pokrenem speedtest i stigne do dela kada treba da meri upload :)
Pojma nemam zbog cega.

@MilanBre to lici na IRQ adress conflict, ako hoces da probas mogao bi da udjes u BIOS i disable serial i/ili parallel port pa ulazak u OS uz koriscenje onog problematicnog misa ...ako se problem ne vrati to je bilo to.

Ево да куцнем у дрво, упалио сам комп у 2 сата поподне и још није закуцао. Обично закове 3-4 минута након паљења. Ништа још нисам мењао у биосу и чекам да видим да ли ће се ишта десити па овде јављам.

Едит: Пуче у 2 и 29 :) Добро се држао :Д Шта сад радити? Секирче а? :Д

Poslednja izmena:
Skupljao sam informacije, nekad zakove i nece da se restart sam a nekad zakove i prikaze sledece greske:
KMODE_EXCEPTION_NOT_HANDLED
system_service_exception (win32k.sys)
system_thread_exception_not_handled

Nazad
Vrh Dno