Šta je novo?

Problem sa HDD-om

vrobec

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2002
Poena
675
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 7 5700X3D + Thermalright Silent Assasin 120 SE
Matična ploča
MSI Tomahawk B450
RAM
Kingston 3600MHz DDR4 2x16GB
GPU
XFX Speedster Quick RX 6700 XT
Storage
Kingston KC3000 1TB, Samsung 980 500GB
PSU
Cooler Master v850
Kućište
Chieftec Dragon Midi Tower
Monitor
AOC 24G2SPU
Miš & tastatura
Logitech MX518, Logitech K120 keyboard
Ostale periferije
XSX, PS5, NSW, LG C3
Tablet
Xiaomi Pad 5
Mobilni telefon
Xiaomi Mi 10T Pro
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Mucim se vec nekoliko sati, nikako da osposobim racunar za instalaciju Windowsa. :(
Imam dva pata hdd-a od 40GB i od 80gb sa istim simptomima.
Hardovi se vide u bios-u, smart parametri su ok, ali pri instalaciji Win ne vidi hdd.
Promenio sam kabal, ali isto.

Prikljucio sam hard na drugi racunar, uredno ga prijavi, Win 7 instalirao drajvere i prijavi da je sve OK, medjutim u storage management-u nece da inicializuje disk. Isto se desava sa oba diska. Gledao sam i health, parametri su OK.

Sta bih mogao jos probati, ima li neki software koji bi pomogao?

Poslednja izmena:
Stavi moj omiljeni program Easus partition Master na taj drugi komputer i napravi particije na ta 2 HDDa (može i po jedna) i neka budu NTFS, Primary i Active i windows instalacia će morati da ih prepozna.

Stavi moj omiljeni program Easus partition Master na taj drugi komputer i napravi particije na ta 2 HDDa (može i po jedna) i neka budu NTFS, Primary i Active i windows instalacia će morati da ih prepozna.

Ok hvala, probacu.
Ovaj od 40gb sam uspeo da povratim tako sto sam upisao mbr. Veci hdd medjutim ne mogu. Probacu sa Easeus-om, mada nesto sumnjam da ce uspeti.

Ako ne uspe ono sa EaseusPM, ja u 99% koristim zadnju kartu a to he HDD Low Level Format. Jako dugo radi, zavrsi, nema ni jedne particije - sve je na 0, onda ga stavim u drugu masinu, formatiram sa EaseusPM kao Primary, i ako cak i to ne uspe, kanta mu ne gine!

Za low level formatiranje koristi Hard Disk Low Level Format Tool

Nazad
Vrh Dno