Šta je novo?

Problem sa HDD od lap top-a

Fazlinovic

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
04.04.2015
Poena
19
Pa problem je sledeci, komsija mi je doneo od cerke lap top koji je bio na punjacu bez baterije u njemu i dete je slucajno kako je pomerala lap top izvukla punjac i od tada lap top krene samo da se pali ali dodje do dela kada treba da udje u windows pojavi se plavi ekran i ponovo restart i tako u beskonacni krug se vrti a kada odem na poravku tu samo ucita i stane na crnom ekranu i ni makac dalje.

E sada sam ja rastavio lap top i izvadio hdd (wd3200bpvt) napolje i nakacio ga na moj externi reck kontajuci da ce da ga vidi i da prebacim slike koje imaju a jako su im bitne a ne postoje na drugom mestu samo na tom hardu a ima ih vise od 5000 cuvano unazad 4 godine ali nazalost samo ga pokrene ucita sistem reserved i samo se sve tri particije izgase... inace hard je podeljen u dva particiji i od kada sam na njega instalirao win 7 do sada nikada ni jedan problem do ovoga veceras.

E sada je pitanje posto ga ne vidi preko externog reck-a hoce biti drugacije ako bih taj hdd spojio direktno na sata kabel u komp ili bi bilo isto i koje su mi opcije da udjem u hdd i da spasem slike koje su im toliko bitne.

Problem resen! Moze brisanje.

Poslednja izmena:
Ako je HDD oštećen, a deluje da jeste, onda nije bitno u kojoj mašini ga čitaš. Uvek je nečitljiv.

Imali smo par tema o spasavanju podataka sa oštećenih diskova, i zaključak je uvek sledeći... Dalje njakanje oštećenog diska (pogotovo ako su oštećene glave ili površina diskova) uglavnom može da poveća štetu i trebalo bi izbegavati. Ako su samo oštećeni podaci, tj. nepravilno su snimljeni, onda programi za data recovery mogu da pomognu. Ali ako postoji neki kvar na elektronici, glavama, ili na samoj površini magnetnih diskova onda sami ne možemo učiniti gotovo ništa. Jedini koliko toliko pouzdan metod spasavanja podataka je davanje diska firmama specijalizovanim za to. Npr: http://www.datasolutions.rs/srp/spasavanje-podataka/spasavanje-podataka.html Oni uspevaju da spasu podatke sa veoma veoma oštećenih diskova. Sa neznatno oštećenih, uspeh je 100%.

Raditi ovo sam je vrlo diskutabilno za nestručne jer ako je potrebno otvaranje diska ili zamena elektronike, onda posao postaje prilično tricky i uglavnom se završi totalnom štetom nad podacima.

Međutim, njihove usluge su veoma skupe. Za početak, zovi pa proveri šta nude.

Vrh Dno