Panos je napisao(la):Mozda gresim, ali FDISK ne vidi ovaj hdd od 80GB. Sa hdd-om od 60GB nema problema.
Kako najbezbolnije da napravim particije i formatiram hdd (fat32)?![]()
Panos je napisao(la):Mozda gresim, ali FDISK ne vidi ovaj hdd od 80GB. Sa hdd-om od 60GB nema problema.
Kako najbezbolnije da napravim particije i formatiram hdd (fat32)?![]()
Moj BIOS podrzava do 30G. Pomocu MaxBlasta (skinut sa Maxtor-ovog sajta) instalirao sam EZ-Bios na novi hard od 60G.milanbb je napisao(la):60GB je sledeca BIOS granica kada je kapacitet diskova u pitanju. Moras da nadjes novi update ili da koristis neki od 'tvikera' :S
fdisk od 98-ice mi je bez problema "odradio" barakudu 80gbP@ja je napisao(la):Ako se ne varam, Win98 FDisk ima problema sa diskovima preko 60GB...
U koliko ne koristis Win98, verovatno je problem do BIOS-a...
Koristim Win98P@ja je napisao(la):Ako se ne varam, Win98 FDisk ima problema sa diskovima preko 60GB...
U koliko ne koristis Win98, verovatno je problem do BIOS-a...
Panos je napisao(la):Koristim Win98![]()
Da, s tim sto posle ne mozes da koristis ni tih 50GBBokiPK je napisao(la):Alo, fdisk radi sa onim sto mu ploca ponudi. Ako mu ploca kaze da ima 50GB on ce da radi sa 50GB.
Znaci, pitanje je kontrolera ploce i njenog BIOS-a. Apdejtuj ga.
Sto se tice kacenja na drugu masinu...tu si upravu. Zeznuto je.Crni je napisao(la):(ne pomaze uvek i oce da brlja narocito kad disk zakacis na neku drugu masinu).
Ako ti nije problem baci mi na mail PSdos.Bata je napisao(la):Dva puta sam naishao na taj problem i reshen je uz pomoch butabilne diskete i na njoj programche "PSdos" od 160 Kb.
BokiPK je napisao(la):Ajde da vas pitam nesto:
ako ploca vidi 60GB, a ti ubodes hdd od 120, sta mislite da ce prepoznati bilo XP, ili ME ili fdisk disketa?
Pa ako ploca vidi 60GB i ako pretpostavimo da je novija ploca u bios-u ce ga korektno prepoznati kao model taj i taj sa kapacitetom 120GB, lai je fora u tome sto ne vidi fizicki svih 120GB, vec samo pola, ali tu lezi i problem sto ako ne vidi sve, ne moze da pristupi ni onome sto vidi.BokiPK je napisao(la):Ajde da vas pitam nesto:
ako ploca vidi 60GB, a ti ubodes hdd od 120, sta mislite da ce prepoznati bilo XP, ili ME ili fdisk disketa?
Potvrđeno (i reseno sa P Magic-om) ! cheersRasetaM je napisao(la):Koliko sam ja razumeo u ovom slucaju bios vidi HDD! al' neka to i potvrdi Panos da ne bude dileme?
cheersBata je napisao(la):Shibnuto
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari