Šta je novo?

Problem sa HD .ts formatom (film)

mristicm

Slavan
Učlanjen(a)
23.12.2004
Poena
319
Juce sam sa neta skinuo HD film koji je podeljen u 5x4.5gb sa extenzijama .TS i cuje se zvuk ali slike nema. Skinuo sam Elecard decoder - nece da radi. Skinuo sam GOMplayer - nece da radi. I najgore od svega sto je to francuski film a zvuk koji cujem je na kineskom/japanskom. U nazivu svakog fajla pise DUAL AUDIO, pa je to jos jedno pitanje: Kada budem sa nekim programom dobio sliku, kako bih mogao da izaberem zvuk koji zelim da cujem?

hvala

Klasičan TS format bi morao da radi bez problema. Probaj da instaliraš neki codec pack, recimo Mega Codec pack i da onda pustiš ts fajl preko njega. Što se tiče izbora zvuka, kada pokreneš film, imaćeš mogućnost da menjaš audio izvor preko ikonice koja će se pojaviti u system trayu.

Ovako.. Probaj prvo da instaliras CCCP (Combined-Community-Codec-Pack) http://www.cccp-project.net .
Za zvuk koristi AC3 filter - http://ac3filter.net
I skini "negde" CoreAVC Pro!
Te tri stvari rade savršeno 🙂 Ako imaš dvoglavi proc onda ti ne treba CoreAVC već je dovoljan fdshow koji se nalazi unutar CCCP-a. Ako ne, onda u video podešavanjima za ffdshow disable-uj H264, u audio disable-uj AC3 i DTS i onda će da reprodukuju CoreAVC i AC3 filter te stvari.

Ako ni to ne pomaže (a mora da pomaže🙂), onda probaj sa nekim playerom koji ima integrisane codece, npr KMPlayer ili VLC Player.

Za zvuk, imaš u samom playeru sto posto da biraš koji audio želiš.

Poslednja izmena:
CCCP je takođe dobra opcija, ali je u principu potpuno svejedno da li ćeš staviti njega ili K-lite mega codec pack (sa opcijom lots of stuff), u oba slučaja će raditi kako treba.

Na hdbits.org se svi kunu u CCCP (a kako tamo ima najviše HD freakova... 🙂) Ranije sam jednom i ja imao problema sa K-lite-om, jednostavno se zaglupio i dok ga nisam uklonio nije htelo ništa normalno da se reprodukuje.. Od tada, izbegavam da ga koristim 🙂

Poslednja izmena:
Meni je apsolutno isto - razlike u reprodukciju uopšte ne postoje, a oba codec packa mi povremeno prave probleme, pa ih instaliram naizmenično. Baš sam pre neki dan obrisao CCCP jer mi je pravio gomilu gluposti i vratio nazad K-lite.

nece da pusti cccp nikako...niti preko media playera classic niti preko zoom-a a imam dvoglavi procesor....
sta sad? 🙂

Probaj KMplayer ili VLC player, oni mora da puste.

Kmplayer je pustio film i slika je extra 🙂, ali imam problem sa zvukom. ide par sekundi ispred video snimka... 🙁

sta sad?
ako mi je ovaj film podeljen na 5 fajlova TS od 4.5gb, a imam subtitle od istog filma DIVX, kako da ubacim taj subtitle u ovaj podeljen HD film?

Nazad
Vrh Dno