Šta je novo?

Problem sa hardverom

rocknrolla

Poštovan
Učlanjen(a)
02.12.2014
Poena
51
Pozdrav svima, nov sam na forumu i treba mi pomoc...

Ovako, imam kompjuter preko 4-5 godina, stim da sam samo menjao graficku i u posledenj vreme poceo je da koci, ne stalno nego ponekad. Ne znam ste je. Prvo sam mislio da je virus ali sam utvrdio da nije. Mislim da je do hardvera.
Proverio sam Hard Disk preko HD Tune i on je OK, a za ostalo ne znam kako da proverim.

Simptomi su sledeci: koci kada radi 2 ili vise programa u isto vreme, video na youtubu PONEKAD koci kad je na 1080p, ali NEkoci kad gledam film na kompu ili kad igram igrice, npr Battlefield 3.. to se desava PONEKAD, posle restarta te pojave nestanu pa se vrate posle nekog vremena.
Ukljucio sam 3DMark i pocne onaj laksi benchmark i zabode slika posle odredjenog vremena i samo se zvuk cuje pa moram da restartujem komp.
**Novi problem mi se desio: kad upalim kompjuter nece da ucita sve procese (u Task Manageru mi ucita samo 10ak), ne mogu da udjem ni u jedan program i usasno sporo radi. Kad kliknem na Show hidden icon na Toolbaru stoji mi samo zastavica od Action Center. Posle sat vremena rada kompjutera problem se sam resi i sve se vrati u normalu**

Konfiguracija
Maticna: ASRock N68-S - temp. 41 °C
CPU: AMD Phenom X4 9650 - temperatura uglavnom oko 55 °C
GPU: 1024MB ATI AMD Radeon HD 6700 Series (MSI) - temperatura oko 45 °C
Memorija: Patriot Memory 4.00GB Dual-Channel DDR2 @ 401MHz (5-5-5-15)
HD: 465GB Hitachi HDT721050SLA SCSI Disk Device (SATA) - temp oko 45 °C
Napajanje: uz racunar 350w

PS. nesto sam cackao preko programa aida64 i naleteo na Event Logs pun nekih gresaka pa ako se neko razume u to nek pogleda Log.

Hvala puno na pomoci

Prilozi

• Report.txt
    893.3 KB · Pregleda: 28
Iz svega navedenog, rekao bih da imas problem sa napajanjem.
Nisi naveo koje napajanje je u pitanju ali 350w bilo kakvih je malo.
Za tvoj sistem treba 400-450w, za HD 6770 25A na grani 12v.

Imas 4 moguca problema. Prvi koji je po meni najlogicnije je da ti Windows nije sav svoj, pokusaj sa reinstalacijom. Ako nije to ostaju ti mogući problemi sa hard diskom, napajanjem ili memorijom. Znaci ako nije Windows, a po tim greskama bih rekao da je softverski problem, najlakše ti je prvo da probaš sa drugim napajanjem, a i nije preporučljivo da koristiš to od 350w ako imaš bilo kakvu neintegrisanu grafiku. Ako se opet javlja problem sa sveže instaliranim Windows-om i zamenjenim napajanjem probaj sa novijim hard diskom, ili ssd-om ako si u mogućnosti da ga kupiš. Može biti i da ti nešto 'jede memoriju', otvori task manager pritiskom na ctrl shift esc istovremeno, onda pređi na tab processes i klikni da ti sortira po memory, ako ti nešto koristi mnogo memorije vidi šta je i pogasi sve što ti ne treba a koristi značajnu količinu ram memorije. - Ovo što sam ti zadnje napisao možeš prvo da uradiš jer ne košta ništa :D

oy6m5KR.png

Poslednja izmena:
Prvo hvala svima na odgovorima.

Znam da je ovo napajanje veoma slabo, ali od kad sam uzeo graficku, a ima vec jedno 2-3 godine , nikakvih problema nisam imao, a igrao sam dosta jakih igrica (Crysis, GTA IV...) Pa sam mislio da to i nije neki problem. Cim dodjem do neke love uzimam napajanje.
E sad sto se tice memorije, evo slika pa vi zakljucite dal je nesto jede.

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    82.3 KB · Pregleda: 29
Nazad
Vrh Dno