Šta je novo?

Problem sa hardom!!!

bld

Slavan
Učlanjen(a)
26.03.2006
Poena
301
Izvadio sam hard danas iz kucista i sad sam ga vratio i ne radi... u biosu ga vidim kao i u Device Menager-u ali ne vidim ga kad otvorim my computer... na Disk Menagment-u ga vidi ali kaze da je Unallocated!!! Jel vrisno ili sta...?

Deluje kao da vise nema particija. Sta si radio dok je bio van kucista?

Bas nista,samo je stojao vani
gledao neki drugi hard
imate ideje sta moze da bude problem?
komp vidi hard ali ne moze da ga otvori :(

Pretpostavljam da je hdd maxtor verovatno sa oznakom koja se zavrsava sa LO eh sad posto si u startu osudjen na cesto "zezanje" od strane harda probaj sledece:Instaliraj partion magic pa probaj desni klik na taj hard pa undelete/recover partition ako ovo ne uspe probaj sa menjanjem jumpera/ide grana stavi ga na recimo cable select pa menjaj mesta na ide grani ako ni ovo ne uspe onda ti ne gine powermax i low level format mada odmah da ti kazem da to sto ti se desilo predstavlja pocetni simptom polaganog odlaska tog hdd-a u vecna lovista inace za sve maxtor vlasnike ciji se model zavrsava sa LO ako zelite da vam hdd radi "dugo" i "zdravo" zakacite ga na molex i ide granu i ne dirajte ga vise izbegavajte vadjenje nosenje stavljanje u jeftine hdd rack-ove pogotovo one plasticne od par stotina dindzi taj hdd nije za nosenje

bld je napisao(la):
Izvadio sam hard danas iz kucista i sad sam ga vratio i ne radi... u biosu ga vidim kao i u Device Menager-u ali ne vidim ga kad otvorim my computer... na Disk Menagment-u ga vidi ali kaze da je Unallocated!!! Jel vrisno ili sta...?

Ne mora da znaci da je vrisno....
Desilo mi se jednom isto to, i to zbog toga sto konektor na kablu nije usao bas kako treba. Kad sam to otklonio, radi ko lud i dan danas. Kod mene je to bio slucaj sa Maxtorom.
Ne kosta te nista da probas, mozda pomogne...

ivke76 je napisao(la):
Pretpostavljam da je hdd maxtor verovatno sa oznakom koja se zavrsava sa LO eh sad posto si u startu osudjen na cesto "zezanje" od strane harda probaj sledece:Instaliraj partion magic pa probaj desni klik na taj hard pa undelete/recover partition ako ovo ne uspe probaj sa menjanjem jumpera/ide grana stavi ga na recimo cable select pa menjaj mesta na ide grani ako ni ovo ne uspe onda ti ne gine powermax i low level format mada odmah da ti kazem da to sto ti se desilo predstavlja pocetni simptom polaganog odlaska tog hdd-a u vecna lovista inace za sve maxtor vlasnike ciji se model zavrsava sa LO ako zelite da vam hdd radi "dugo" i "zdravo" zakacite ga na molex i ide granu i ne dirajte ga vise izbegavajte vadjenje nosenje stavljanje u jeftine hdd rack-ove pogotovo one plasticne od par stotina dindzi taj hdd nije za nosenje

Dva Maxtora, 40 i 80 Gb, bas ta ...LO, ne slim vec oni "debeli", nebrojeno puta sam im menjao mesta u bas takvom plasticnom reku, i nista im ne fali.

nema veze to da li su LO ili ne....

gsimon je napisao(la):
nema veze to da li su LO ili ne....

pa mozda i nema veze ali ona cuvena losa serija maxtora koja je stigla kod nas svi koji su riknjavali su uglavnom bili lo a sto se tice vadjenja,nosenja hdd-a u principu nepisano pravilo vazi za sve hdd-ove sto manje prikljucivanja,iskljucivanja sa ide grane i molexa to duzi vek hdd-a najbolja kombinacija bi bila da ga odmah stavis u neki externi rack i ne vadis ga vise odatle lepo ga ustekas na usb 2.0/firewire i uzivas

pazi ovako:

1) nadji Partition Table Doctor 3
2) instaliraj
3) nakaci hdd na tu masinu i kad budes podizao PTD3 sam ce ti ponuditi da popravi disk (vodi racuna da je to taj disk)

isti problem sam nedavno resio na taj nacin. Uzrok je bio identican.
Ne verujem da crko...ako vrti (stavi prst na njega tokom paljenja pa ces videti), ako se cuje da radi "seek" na pocetku...99.99% je ispravan.

Moguce je da je kabl ili molex izgubio kontakt dok si prebacivao hdd-ove i da je doslo do logickog problema koji je rezultovao kvarom na Partition Boot Recordu.

probaj
---------------------------------------------------------
to je ovaj programcic samo ga treba naci i uz to DEMO verzija ti nece pomoci
starta.jpg

Poslednja izmena:
....

ivke76 je napisao(la):
pa mozda i nema veze ali ona cuvena losa serija maxtora koja je stigla kod nas svi koji su riknjavali su uglavnom bili ......

mislim da to nije tacno.....
te serije nije bilo.......

e meni se to isto desilo pogledaj da ti se nije iskrivio neki pin ili da je mozda ide cable los (meni je pin bio iskrivljen)

ivke76 je napisao(la):
pa mozda i nema veze ali ona cuvena losa serija maxtora koja je stigla kod nas svi koji su riknjavali su uglavnom bili lo a sto se tice vadjenja,nosenja hdd-a u principu nepisano pravilo vazi za sve hdd-ove sto manje prikljucivanja,iskljucivanja sa ide grane i molexa to duzi vek hdd-a najbolja kombinacija bi bila da ga odmah stavis u neki externi rack i ne vadis ga vise odatle lepo ga ustekas na usb 2.0/firewire i uzivas

Ni ja baš nemam takva iskustva sa tom serijom. Evo ga meni u mašini 6Y080L0 već treću, četvrtu godinu, a kupio sam ga polovnog. Od tada je prebacivan je ostatak sistema nekoliko puta menjan, disk sam nosao naokolo i nikad nikakvih problema nisam imao. I dalje srećno radi kao drugi disk u sistemu, tih je i nikad se nije ni nakašljao, tako da sam prezadovoljan s njim. Čak se i manje greje od Segate Baracude 8 koja mi je primarni disk u ovom sistemu.

Nema to veze sa modelom. Pogledaj da li si ga nakacio na istu granu, i da li si skidao/vratio na isto mesto jumper.

Nazad
Vrh Dno