Šta je novo?

Problem sa hardom

carloss

Slavan
Učlanjen(a)
20.01.2006
Poena
309
Imam hard disk od laptopa koji sam stavio u usb rack i koristio kao usb flash disk. Hard je imao dve particije, hteo sam da ih spojim u jednu preko Norton partition managera, medjutim izbaci mi poruku da hard koristi neka aplikacija i da mora da restartuje kompjuter, nakon restartovanja kompa, nije uopste hteo da mi podigne windows, vec samo stoji onaj ekran starting windows i nista se ne desava. Tek kad sam skinuo hard sa usb-a, i ponovo restartovao, onda se podigao windows, medjutim sad kad prikacim usb hard, uopste ga ne vidi, treperi ona lampica kao da radi, windows prikazuje dole da je prikljucen usb mass storage, ali ne vidi hard, ni particije, nista. Norton partition manager ne vidi uopste taj hard vise. Kad ugasim windows, ako je hard i dalje ukljucen na usb, windows nece da se ugasi, samo stoji ekran shuting down windows, tek kad skinem hard sa usb-a, onda se ugasi windows napokon. Ne znam sta se desava, i kako da pristupim hardu. Da li neko zna u cemu je problem, i nije mi valjda crkao hard iz nekog razloga?

Kada odes u disk management u win-u da li se prikazuje taj hdd?

Ne prikazuje se u disk managmentu.
Jedino u device manageru prikaze kao mass storage device usb device

Nabavi Easus Partition Master pa ponovo napravi particije, Norton se loše pokazao sa SATA diskovima,

Probao sam vec Easus Partition Master, ali ni on ne vidi hard uopste

Nisam to probao, posto nemam vise laptop. U BIOSu vidi hard isto kao usb mass storage drive, ali ne pise nista vise

Povezao sam ga na netbuk direktno na plocu, u BIOSu ga je prepoznao kao seagate hard disk i njegov serijski broj, kad pustim dalje, izbaci samo crn ekran i tekst BOOTMGR is missing. Kad butujem windows sa CDa, ne moze nikako da podigne windows, vec samo stoji onaj ekran za podizanje windowsa i tako u vecnost.

Mislio sam na plocu nekog desktop racunara, zato sto sam imao eksterni HDD koji nije hteo da radi a kad sam ga izvadio i prikljucio na komp radio je sasvim normalno
(i jos uvek radi).
Ispostavilo se da je otisla elektronika "izmedju" USBa i HDDa

Uspeo sam napokon. Povezao sam hard na plocu i pokrenuo seatools for DOS preko butabilnog usb-a, on je napokon pristupio hardu i prosao je sve testove. Onda sam pokrenuo butabilni windows 7 i instalirao windows na njega. Sad kad sam ga skinuo sa ploce i opet povezao kao usb, radi sve lepo, medjutim sad imam novi problem.. Pojavila se neka fantomska particija system reserved sa butabilnim fajlovima od win7, oko 100 MB velika. Ne dozvoljava mi da obrisem nijedan fajl sa nje. Kako da uklonim ovu particiju, tj. da je spojim sa glavnom da mi ceo disk bude jedna particija?

Resio sam sad i to sa Easeus partition masterom. Moze lock na temu

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno