Šta je novo?

Problem sa hardom, pomagajte sta da radim!!!

Mookey

Slavan
Učlanjen(a)
25.04.2006
Poena
320
Imam Samsunga SATA 2 500GB sa oznakom HD501LJ.Do pre par dana mi je sve super radilo ali se odjednom pojavio plavi ekran.Da napomenem da nista nisam radio u tom trenutku sa kompom.Posle toga nekako sam pronasao neku gresku (ili virus) u boot sektoru 0.Nekako sam to resio i posle toga krenuo sa fresh instalacijom XP-a.Naravno napravio sam nove particije i formatirao ih.
Ali posle svega toga opet me zeza.Treba mu nekoliko minuta da se startuje win,mnogo sporo radi sve,cak i ponekad blokira.Cak mi je i sam pokrenuo pri restartu scan disk i tamo nasao neke greske,i nema bad sektora
Sta da mu radim,postoji li neki program sa kojim mogu da proverim da li je sve ok.
Molim za pomoc sto pre jer sutra hocu da ga nosim u servis,ali pre toga hocu da vidim sta mu je da znam sta da kazem ljudima.
Hvala unapred na odgovorima!!!

Možda nije do hard diska.. Istestiraj taj komp malo, pokreni memtest. I pogledaj kakvu grešku ti napiše pri blue screenu.

Hard disk je problem 100%,instalirao sam XP na drugom hard disku i radi odlicno.By the way,testirao sam i memoriju sa gold memoryjem i radi odlicno.

Ja da sam na tvom mestu uradio bi sledece...
pobrisao bi sve particije, uradio fdisk /mbr i onda probao sve opet. ako opet zeza reklamiraj ga... mozda mu riknjava elektronika

Ja da sam na tvom mestu uradio bi sledece...
pobrisao bi sve particije, uradio fdisk /mbr i onda probao sve opet. ako opet zeza reklamiraj ga... mozda mu riknjava elektronika

Pa uradio sam i to,ali probacu jos jednom za svaki slucaj.
I ja mislim da mu je otisla elektronika,ali ne znam kako to da proverim.A i hard je star oko 2 meseca

Pa uradio sam i to,ali probacu jos jednom za svaki slucaj.
I ja mislim da mu je otisla elektronika,ali ne znam kako to da proverim.A i hard je star oko 2 meseca

Pa disk se obicno ne ponasa tako kad je problem u elektronici...

bice da je mehanika ....

proveri smart....
pa ga daj ovde na analizu....

Vrh Dno